Saobraćajcu iz Požarevca 13 godina za ubistvo bivše žene

Saobraćajcu iz Požarevca 13 godina za ubistvo bivše žene

Dejan Stojiljković (37), iz Požarevca osuđen za ubistvo Jelene Šindrić (29). Dobio dve godine manje od maksimalne kazne.

Saobračajni policajac Dejan Stojiljković (37), iz Požarevca, osuđen je pred Višim sudom na 13 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Jelene Šindrić (29) koje je bilo motivisano ljubomorom. Ovom prvostepenom presudom on je dobio za dve godine manju kaznu od maksimalne, jer je priznao zločin i izrazio kajanje.

 Ubistvo se dogodilo 9. marta prošle godine, ispred dvorišne kapije Jeleninog partnera Branka Kovčića, u Ulici Bože Dimitrijevića u Požarevcu. Oni su došli nekoliko sati posle ponoći, a Dejan ih je tu čekao. Čim su pristigli autom, on je prišao Jeleni i u nju ispalio tri hica iz službenog pištolja i potom pobegao sa lica mesta. Kasnije se predao i priznao zločin za koji se teretio, nakon čega mu je određen pritvor. Motiv zločina bila je ljubomora, jer Dejan nije mogao da se pomiri s tim što ga je Jelena ostavila posle sedam godina zajedničkog života i započela novu vezu.

– Među nama je duže vreme sve bilo idealno. Jelena mi je kuvala jela i donosila na posao kad sam bio dežuran. Međutim, u novembru prošle godine me je napustila, a ja s tim nikako nisam mogao da se pomirim. – izjavio je Dejan prilikom saslušanja u policiji.

Jelena je novog partnera upoznala u Austriji, gde su oboje radili sezonske poslove, a u Požarevac su došli nakratko, samo da bi ona pribavila novi pasoš. Njeno devojačko prezime je Andrejić, a prezime Šindrić preuzela je od čoveka za koga se ranije samo formalno udala u Beču, da bi sebi obezbedila papire za boravak. Inače, ona je sestra od strica Đorđa Andrejića (13), iz Majilovca kod Velikog Gradišta, koji je nestao 22. jula 2010. godine i do danas nije pronađen. Njegova majka a Jelenina strina, Marina Andrejić (46) u dva navrata osuđena je pred Višim sudom u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog njegovog ubistva, ali ju je na kraju Apelacioni sud oslobodio u nedostatku dokaza.

Jelena je pre Dejana bila u braku iz koga ima devojčicu koju je prepustila njenom ocu, a ćerku iz prethodnog braka ima i Dejan i ona živi s njegovom bivšom suprugom.

PRAVO ŽALBE

Pošto je reč o prvostepenoj presudi, pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu imaju i optuženi i Više javno tužilaštvo. Ukoliko do toga dođe, ovaj sud prvostepenu presudu može da potvrdi ili preinači, ali i da naloži ponovno suđenje.

KOMENTARIŠI