Saopšten način na koji je ubijena porodica Đokić

Saopšten način na koji je ubijena porodica Đokić

Foto: Urban City // B.P. / ilustracija

Prema prvim i pouzdanim nalazima stručnjaka sudske medicine, svi članovi porodice Đokić – Goran (57), njegova supruga Gordana (54) i njihova kćerka Lidija (25), likvidirani su iz vatrenog oružja, a potom spaljeni.

Obdukcija je završena i prema nalazima na ugljenisanim posmrtnim ostacima utvrđeno je da su Goran i Gordana ubijeni s po najmanje dva projektila iz vatrenog oružja, najverovatnije iz pištolja – pucano im je u glavu i grudni koš. Pretpostavlja se da je na isti način ubijena i Lidija, čiji su ostaci najviše, skoro do neprepoznatljivosti ugljenisani, što je otežalo rad obducenata.

Skoro ne postoje dileme oko načina likvidacije ove porodice, odnosno da su Đokići ubijeni na jednoj, a da ih je ubica ili više njih posle zločina prebacili na drugu lokaciju, na kojoj su spaljeni. A pretpostavlja se da su najverovatnije najpre ubijene kćerka i supruga vlasnika menjačnice, a potom i on.

Motivi ovog stravičnog zločina i dalje su nepoznati, a kako smo saznali od policije i u tužilaštvu sve se više zaključuje da je ubica, ili više osoba koje su učestvovale u monstruoznom zločinu, dobro poznavali i članove porodice Đokić, ali i teren na kojem su Goran, Gordana i Lidija oteti, kao i nepristupačno područje la levoj obali Južne Morave na kojem su ubijeni, sakriveni i spaljeni.

KOMENTARIŠI