SSP Požarevac: Da li će se neko obratiti roditeljima?

SSP Požarevac: Da li će se neko obratiti roditeljima?

Foto: Pixabay // ilustracija

-Dečija nedelja ove godine obeležava se od 4. do 10. oktobra, a osnovni cilj ove manifestacije jeste skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece, navodi se u saopštenju SSP Požarevac koje u nastavku prenosimo u celosti.

-Tim povodom, kako ovo pitanje kao mnoga druga ne bi palo u zaborav, podsećamo još jednom čelnike grada da đaci koji putuju do škole već nedelju dana nemaju obezbeđen besplatan prevoz. Podsećamo, da do danas roditelje te dece niko nije obavestio kada mogu da očekuju rešenje ovog problema i da li će grad nešto preduzeti dok se problem ne reši, ili su roditelji i deca usled očigledne nesposobnosti gradske vlasti ostavljeni da se sami snalaze, uz šturo saopštenje da “grad Požarevac trenutno nema zakonske mogućnosti” da obezbedi prevoz dece, dodaje se.

-Otuda, GrO SSP Požarevac još jednom najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ophođenje gradskih čelnika prema deci i roditeljima i poziva nadležne da hitno ovaj problem reše, a ukoliko to ne umeju pozivamo ih da se povuku kako ne bi nanosili još veću štetu.

Podsećamo i na to da pored uskraćenog besplatnog prevoza, požarevački đaci nemaju ni besplatne udžbenike, nemaju besplatan obrok u školama, dok mlađa deca nemaju jednak tretman prilikom upisa u vrtić, jer se o prijemu dece odlučuje u sedištu SNS-a.

I dok predstavnici režima u Požarevcu ističu kao uspeh trenutna izdvajanja iz budžeta za pomoć deci i porodici, mi smatramo da su ona neprimereno mala u odnosu na ukupan budžet grada, a naročito u odnosu na ogroman broj bespotrebnih rashoda. Primera radi, podsećamo da je prethodne godine samo novogodišnja rasveta koštala Požarevljane preko 9 miliona dinara, a da je Planom javnih nabavki za tu namenu gotovo isti iznos opredeljen i za ovu godinu, što je samo jedna u moru stavki na koje se svake godine troši novac Požarevljana, a koji je mogao biti usmeren u decu i njihove potrebe.
Prava i potrebe dece, te briga o porodicama sa decom nalaze se u samom vrhu prioriteta Programa SSP-a, te čvrsto verujući u to da Požarevac može drugačije, pozivamo naše sugrađane da podrže naš plan i da zajedno učinimo naš grad normalnim i dobrim mestom za život, zaključuje se u saopštenju ove stranke.

2 KOMENTARA

  1. Ne niko nam se ne obraća, sem što su nam rekli da će učenici koji ne dolaze biti kažnjeni, bez pitanja da li smo u mogućnosti da plaćamo karte svakog dana. Sve ide na teret roditelja. U Srbiji je školovanje sve ali BESPLATNO NIJE! Samo se pitam dokle ćemo im sve ovo dozvoliti?!

KOMENTARIŠI