Foto: Urban City / B.P.

Na osnovu Uredbe Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, od 17.11. odnosno od 24.11. promenjuju se mere koje se odnose na ograničenje radnog vremena.

Počev od 24.11. do 3.12. ove godine propisano je da od 18 časova do 05 časova narednog dana neće raditi sledeći objekti:

-ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi, noćni klubovi i sl.)
-trgovinski centri (zatvorenog tipa, sa ZAJEDNIČKIM ULAZOM)
-pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture
-priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice,kazina i sl.)
-šalterska prodaja hrane.

Od 17.11. zaključno sa 1.12. apoteke i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva mogu da rade neograničeno. S`tim što ugostiteljski objekti na benzinskim stanicama ne mogu raditi od 18-05 narednog dana, odnosno ne može se vršiti maloprodajna delatnost izuzev prodaje goriva od 21-05 narednog dana. U istom vremenskom periodu prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21-05 časova narednog dana.

Delatnost ugostiteljskih objekata koja se tiče dostave hrane ne može se obavljati od 23-06 časova.

Ritejl parkovi odnosno tržni centri na otvorenom prema ovoj uredbi spadaju u red maloprodajnih objekata na koje se odnose propisane mere ograničenja rada od 21 čas do 5 ujutru.

Apelujemo na građane i pravna lica da se pridržavaju propisanih mera i primenjuju sve do sada preporučene mere zaštite od korona virusa, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI