Foto: Pixabay // ilustracija

Prijave za drugi krug pomoći države od 100 evra za mlade od 16 do 29 godina starosti otvorene su 16. maja.

A oni koji još nisu zatražili ovaj novac imaju još malo vremena da to i urade. Rok za prijavu ističe 31. maja u ponoć i odmah potom država kreće sa isplatom.

Plan je da svi mladi koji ispunjavaju uslove budu isplaćeni u prva tri dana juna. Redosled isplate neće zavisiti od momenta prijave, već od uplate države prema bankama, ali bi svoj novac svi trebalo da dobiju zaključno sa 3. junom. Isplata će biti u dinarima, tačan iznos zavisiće od kursa na dan isplate, a prethodni put bilo je reč o 11.758,56 dinara, piše Blic.

Za 100 evra u drugom krugu sada treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prvom krugu, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi put kad je država delila ovaj novac, sada po automatizmu dobiti i ovu pomoć.

Program podele 100 evra naišao je na veliko interesovanje mladih u Srbiji, budući da je u prvom krugu u februaru prijavljeno preko milion mladih.

“Svi koji su se već prijavili, njih 1.059.411, ne treba da se ponovo prijavljuju. Njima ćemo automatski uplatiti 100 evra, ali ćemo otvoriti proces prijava za sve one koji u međuvremenu napune 16 godina, ili su na neki drugi način stekli to pravo, jer i njima želimo da omogućimo da dobiju ovu veliku pomoć”, rekao je nedavno ministar finansija Siniša Mali.

KOMENTARIŠI