Saradnja Grada Požarevca i rumunskog grada Rešica tokom 2018. godine

Saradnja Grada Požarevca i rumunskog grada Rešica tokom 2018. godine

Gospodin Popa je naveo brojne međususedske projekte koje Rešica realizuje sa pograničnim gradovima Srbije i izrazio želju da se upozna sa požarevačkim gradonačelnikom gospodinom Banetom Spasovićem

U četvrtak 21. decembra Sportski direktor Srpske karate Unije gospodin Bane Dmitrović je u svojstvu delegata Svetske karate Konfederacije (WKC) boravio u zvaničnoj poseti Rešici u Rumuniji.

Rešica je istakla kadidaturu za organizaciju Evropskog Kupa 23. I 24.juna 2018. godine, te je naš sugrađanin Bane Dmitrović u ime međunarodne karate organizacije išao u zvaničnu inspekciju uslova potrebnih za održavanje ovako značajnog takmičenja.

Tokom svoje posete, Dmitrović se susreo sa direktorkom za sport i kulturu Rešice, gospođom Lilijanom Dačikom i menadžerom za sport i kulturu grada Anina, gospodinom Marjanom Mešinčijem sa kojima je obišao Sportski Centar i smeštajne kapacitete Rešice i uverio se u adekvatnost uslova potrebnih za kvalitetnu organizaciju i prijem velikog broja učesnika.

Foto: Privatna arhiva

Bane Dmitrović je najviše vremena proveo u razgovoru sa gradonačelnikom Rešice, gospodinom Ionom Popom koji je istakao apsolutnu spremnost za ispunjenje svih potrebnih uslova za odvijanje takmičenja, ali i što prijatni boravak gostiju ovog pograničnog rumunskog grada.

Takođe, gospodin Popa je naveo brojne međususedske projekte koje Rešica realizuje sa pograničnim gradovima Srbije i izrazio želju da se upozna sa požarevačkim gradonačelnikom gospodinom Banetom Spasovićem, kako bi sagledali sve raspoložive mogućnosti za uspostavljenje ozbiljne sardanje ova dva grada. Popa je pragmatično istakao, da „ne treba čekati“ i da bi bilo dobro da do susreta dva gradonačelnika dođe odmah posle novogodišnjih i božićnih praznika.

-Nadamo se da će Grad Požarevac iskoristiti ponuđen poziv i da će na opšte zadovoljstvo građana obe regije dođi do uspešne saradnje i obostrano korisnih projekata, kaže Bane Dmitrović.

KOMENTARIŠI