U cilju rešavanja problema sa kojima se susreću meštani sela Ostrova, a koje je prouzrokovala eksploatacija prirodnog gasa koju sprovodi kompanija NIS A.D. Gazprom njeft, u prostorijama MZ Ostrovo održan sastanak rukovodstva MZ Ostrovo i Gradske opštine Kostolac sa predstavnicima kompanije NIS A.D. Gazprom njeft.

Predstavnici kompanije bili su Milan Poučki, rukovodilac pogona za pripremu i transport nafte i gasa i Nenad Stevanović, rukovodilac pogona Srednji Banat. Sastanku su prisustvovali predsednik Saveta Mesne zajednice Ostrovo Đura Radić i članovi saveta, a ispred Gradske opštine Kostolac predsednik Serdžo Krstanoski, zamenik predsednika Darko Grubetić i članovi Veća Srđan Radovanović i Miladin Radomirović.

Tokom sastanka razmatrani su zahtevi Saveta Mesne zajednice Ostrovo upućeni kompaniji NIS A.D. Gazprom njeft, kako bi se problemi na adekvatan način, u što kraćem roku rešili. Naime, došlo je do zagađenja arterskog bunara nakon aktivacije prve bušotine. To je, inače, jedino izvorište pijaće vode u selu, tako da će posledice biti teške i dugotrajne ukoliko se nešto ne preduzme.

Takođe, razmatran je i zahtev koji je upućen kompaniji NIS A.D. Gazprom njeft o neophodnom proširenju puta Ostrovo – Kostolac, jer širina kolovoza nije adekvatna za intenzitet saobraćaja koji se njime odvija, a nastala su i oštećenja stambenih objekata duž deonice puta kroz selo kojim se kreću kamioni pomenute kompanije.

Jedna od tema na sastanku bila je i izgradnja nove vodovodne i toplifikacione mreže. Čelnici kostolačke opštine i rukovodstvo kompanije NIS A.D. Gazprom njeft razgovarali su i o ispunjenju obećanja pomenute kompanije koja su data u početnoj fazi eksploatacije gasa, a koja se odnose na zapošljavanje meštana sela Ostrova. Takođe je zatražena pomoć za FK „Dunav“, KUD „Ostrovo“ i pomoć za organizaciju manifestacije „Ostrovaćki bećarac“.

1 KOMENTAR

  1. Izvor je zagađen , ali zato će KUD Ostrovo i FK Dunav dobiti neku crkavicu, i zaposliće se nekoliko meštana. Aplauz za sve !

KOMENTARIŠI