U četvrtak je održana skupština FK Mladi radnik 1926, a potom je organizovan prijem u svečanim salonima Grada Požarevca.

SKUPŠTINA FK MLADI RADNIK 1926

Za novog predsednika Upravnog odbora kluba izabran je Senad Marić. Marić se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću i vodećim ljudima grada koji su Mariću ukazali poverenje. On je još rekao da će 95% kadra biti iz našeg regiona i da omladina kluba treba da se digne na što viši nivo.

Foto: Urban City

On je obećao da će domaćinski voditi klub i nastaviti da radi onako kako su započeli njegovi prethodnici, a ovom prilikom se zahvalio prethodnom predsedniku kluba Đorđiju Bojatoviću.

BANE SPASOVIĆ, Foto: Urban City

Prisutnima se potom obratio gradončelnik Požarevca koji je čestitao izbor novog rukovodstva FK Mladi radnik. Spasović je rekao i da će Mladom radniku pružiti svu potrebnu finansijsku pomoć kao i drugim sportskim klubovima, ali i svu potrebnu logistiku.

MLADI RADNIK – RADNIČKI – MLADI RADNIK 1926

FK Mladi radnik 1926 se trenutno takmiči u Srpskoj ligi Zapad, trećem takmičarskom nivou srpskog fudbala.

Klub je osnovan 1926. godine. U fudbalskom svetu bivše SFR Jugoslavije nisu igrali značajnu ulogu. Od 1992. su počeli od Srpske lige, a u Drugu ligu SR Jugoslavije su ušli krajem devedesetih godina 20. veka. Zbog reorganizacije lige 2002. su ispali u Srpsku ligu, ali su zadržali drugoligaški status fuzijom sa Građanskim iz Svilajnca. Do 2004. su bili drugoligaši kada su ispali u baražu za opstanak u konkurenciji sa Mačvom iz Šapca i Mladosti Luks iz Lukićeva.

Godine 2008. su se vratili u Prvu ligu Srbije, a 2008/09. su osvojili treće mesto u tom rangu i po prvi put se plasirali u superligaško društvo. Posle provedene jedne sezone u superligaškom takmičenju, Mladi radnik ispao je kao poslednjeplasirani klub u niži rang takmičenja, Prvu ligu. Mladi radnik sezonu 2011/12. završava na 16. mestu, i tako nakon dve sezone od ispadanja iz Superlige Srbije, ispada u Srpsku ligu Zapad gde je proveo dve sezone.

Nakon sezone 2013/14 zbog finansijskih problema, klub je promenio ime u Radnički 1926 i počeo takmičenje iz Braničevske okružne lige. Već u prvoj sezoni osvojili su drugo mesto i plasirali se u Zonu Dunav. U prvoj sezoni osvojili su 9. mesto, a u drugoj 4. mesto.

U julu 2017. godine, odlučeno je da se vrati prvobitno ime i doda godina osnivanja, pa je novi klub poneo naziv Mladi radnik 1926. Spletom čudnih okolnosti i proširenjem Srpske lige Zapad na 18 klubova, Mladi radnik je dobio poziv da popuni ligu i tako se nakon tri godine pauze vratio u treći rang takmičenja.

KOMENTARIŠI