Sete nas se uoči sezone – Srbi dobrodošli u Crnu Goru bez...

Sete nas se uoči sezone – Srbi dobrodošli u Crnu Goru bez obzira na političku situaciju

Foto: Urban City, B.P. // jul 2014. // arhiva

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore tvrde da je interesovanje srpskih turista za odmor u Crnoj Gori i dalje veliko uprkos, kako navode, medijskoj propagandi koja prati aktuelni politički trenutak u odnosima dve države.

Šef službe za odnose sa javnošću NTO Crne Gore Aleksandra Maksimović rekla je da zategnuti odnosi između Srbije i Crne Gore neće, prema utiscima sa nedavnog Sajma turizma u Beogradu, imati bilo kakvih negativnih refleksija na turizam u Crnoj Gori, a prenosi portal Standard.

„Prema utiscima sa nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji je i najznačajnija sajamska manifestacija u regionu, a gde je Crna Gora i ove godine imala veoma zapažen nastup, u ovom trenutku ne možemo reći da je bilo bilo kakvih negativnih refleksija na turističku saradnju dve zemlje”, navela je ona za RTCG, prenosi Tanjug.

Maksimović ističe da su gosti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru, bez obzira na političku situaciju.

„Ne verujemo da će negativna medijska kampanja i pojedine tendenciozne izjave političara uticati na njihov izbor da to i ove godine bude Crne Gora. Mi smo već godinama na listi omiljenih destinacija kada su u pitanju srpski turisti. Imajući u vidu tradicionalnu bliskost dve zemlje, mi očekujemo da će se trenutna situacija prevazići i da ćemo biti domaćini još većem broju gostiju iz Srbije, ali i ostalih ’emotivnih tržišta’“, kazala je ona.

KOMENTARIŠI