SIGE: Idu kod Vučića da traže put

SIGE: Idu kod Vučića da traže put

U selu Sige aktuelni premijer dobio 95,2 odsto glasova u trci za predsednika. Penčić: Glasali smo iz zahvalnosti, jer je mnogo uradio za nas.

Normalno je što smo glasali da Vučić bude predsednik Srbije. Mnogo je uradio za naše selo, a uradiće još više. Čim postane predsednik, sačinićemo delegaciju koja će da ode kod njega da bi nam što pre uradio regionalni put Krepoljin – Despotovac. Obećao je da ga uradi naredne godine, ali mi bismo malo da ubrzamo – kaže Dragiša Penčić, iz sela Sige.

 Penčić priča kako je Vučić na završnoj konvenciji u Požarevcu rekao da ovde očekuje više od 90 odsto. Dobio je 95,2 odsto.

– Ispunili smo očekivanja, ostvarili smo najbolji rezultat u Srbiji, pa je red da uradi nešto konkretno. Možda je moglo malo bolje, ali sledeći put bi tražili 100 odsto, što već nije realno – ocenio je Penčić i dodao da je zahvaljujući podršci Vlade Srbije, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, za godinu dana, koliko je na funkciji, ispunio sva obećanja.

Safet se slaže da je dosadašnji premijer Aleksandar Vučić prepoznao Žagubicu kao opštinu u koju vredi ulagati, a da je narod pak prepoznao da u premijeru ima podršku. Prošle godine premijer je, kaže, pustio u rad crpnu stanicu na Krupajskom vrelu, u toku su radovi na vodovodu u selu Bliznak, čijim završetkom više neće biti sela bez pijaće vode.

– Izjavom da su Sige kao Severna Koreja postao sam medijska ličnost. Sada me je premijer pohvalio po drugi put – kaže Safet.

I Ljubodrag Ružić kaže da je računica veoma prosta, jer je od “početka vladavine Vučić mnogo uradio za ovo selo.

– Najvažnije je što smo dobili vodu koju smo čekali 20 godina, jer smo još 1974. godine uradili vodovod, ali smo morali da ga zatvaramo zbog manjka vode i povećanog broja priključaka. Vodu sada imaju i okolna sela. Onaj ko je u 21. veku dobio vodu, nijednog momenta nije razmišljao za koga će da glasa – kaže Ružić.

ZVALI IZ INOSTRANSTVA

– Uvek su veća sela dobijala sve, a sada nema sela u opštini Žagubica u kojem nešto nije urađeno. To su sve mesta koja nisu imala pijaću vodu. Na taj način smo izrazili zahvalnost dosadašnjem premijeru. Ljudi su jedva čekali izbore i gotovo da nije bilo nikog ko nije izašao na biračko mesto. Zvali su me iz inostranstva da glasamo umesto njih, ali je to bilo nemoguće – kaže šef mesne kancelarije Radiša Savić.

PRVI U SRBIJI

Ljubodrag Ružić kaže da Sige ima 220 domaćinstava sa oko 780 osoba, ali da su mnogi na privremenom radu u inostranstvu. Vučić je dobio 350 glasova, Janković 6, Jeremić 5, Obradović 2 i Šešelj 4 glasa. U selu Bliznak za Vučića je glasalo 93 odsto, a u Milanovcu 90,5 osto meštana. – Procentom od 95,2 odsto prvi smo u Srbiji, a sa prosekom od oko 80 odsto glasova opština Žagubica, koja ima 15 mesnih zajednica, druga je u Srbiji posle Koceljeve – ocenjuje Ružić.

KOMENTARIŠI