Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu dodelila diplome

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu dodelila diplome

U Visokoj tehničkoj školi U Požarevcu danas je organizovana svečana dodela diploma za studente koji su završili studije

 4.april se obeležava kao Dan studenata u znak sećanja na studentske demonstracije održane 4. aprila 1936. godine, kada su studenti ustali u borbi protiv fašizma.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

To je i datum kada je poginuo Žarko Marinović, student prava.  Ovaj dan je bio I povod da Visoka tehnička škola strukovnih studija Požarevac odabere baš današnji datum da  organizuje svečanu dodelu diploma za student koji su završili studije.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Direktor Visoke tehničke škole u Požarevcu Vladan Đulakovic rekao je da “Škola na današnji dan ima 56 studenta koji su dobili zvanje inžinjera iz oblasti za koji su se školovali. Škola ima 11 studenata koji su zavrsili specijalističke studije u trajanju od godinu dana to znaci da školovanje u ovoj ustanovi traje 3+1 godinu, tri godine je prvi stepen visokog obrazovanja a jedna godina specijalističkih studija je drugi stepen visokog obrazovanja. Što se tiče smerova na zaštiti životne sredine 13 na osnovnim studijama i 4 koji su završili specijalizaciju, elektrotehnika ima 16 zavrčenih, mašinstvo 14, tehnologija 4 i poljoprivreda 9 na osnovnim studijama 7 studenata koji su završili specijalističke studije”.

vt06p

Direktor Visoko tehničke škole je poželeo studentima puno sreće i uspeha u daljem radu i da nastave sa usavršavanjem svako u svojoj oblasti rada.

KOMENTARIŠI