U Kostolcu nagrađeni najuspešniji učenici generacije

U Kostolcu nagrađeni najuspešniji učenici generacije

Gradska opština Kostolac je i ove godine nagradila najuspešnije učenike generacija, najuspešnije sportiste i najangažovanije učenike kostolačkih škola na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem obrazovanju, budući da su za prosperitet svakog društva, najvažniji mladi, pogotovo oni koji su najuspešniji u svojim oblastima.

U kostolačkom Domu kulture u utorak, 13. oktobra, na Dan oslobođenja Kostolca u Drugom svetskom ratu, upriličena je svečana dodela nagrada za najuspešnije učenike kostolačkih škola „Đak generacije“ i „Sportista generacije“ za školsku 2019/2020 godinu.

Nagrađeno je ukupno 7 učenika osnovne i srednje kostolačke škole, a nagrade su uručili Serdžo Krstanoski, prvi čovek kostolačke opštine, Milena Cerovšek, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, Darko Grubetić, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac i Dalibor Ilić, zamenik predsednice kostolačke Skupštine. Ovogodišnji đaci generacija nagrađeni su novčanim vaučerom u iznosu od 70.000,00 dinara. Nagrade „Đak generacije“ za školsku 2019/2020 godinu dodeljene su Jani Dimitrić, učenici generacije Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i Mateji Jankoviću, učeniku generacije Tehničke škole sa Domom učenika. Za izuzetan uspeh i postignuća u oblasti sporta uručene su novčane nagrade u iznosu od 35.000,00 dinara i to Ivanu Vukoslavoviću, sportisti generacije kostolačke Osnovne škole i Nenadu Đokiću, sportisti generacije kostolačke srednje Tehničke škole. Gradska opština Kostolac vodi računa i o budućim perspektivnim mladim ljudima koji će svojim angažovanjem i sposobnošću doprineti razvoju ove opštine. U Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ Kostolac za školsku 2019/2020 godinu izdvojila su se dva najangažovanija učenika i to Marko Milenković i Sara Milovanović, dok je nagrada za najangažovanijeg učenika Tehničke škole sa Domom učenika „Nikola Tesla“ dodeljena Tamari Gajić. Gradska opština Kostolac je za ove mlade i perspektivne ljude obezbedila laptop računare, pod sponzorstvom Cafe bar-a „MDS“ i Picerije „Galija“.

Tokom svečanosti, prisutnima se obratila Milena Cerovšek, predsednica Skupšine Gradske opštine Kostolac, koja je ujedno i predsednica Komisije za dodelu povelja i nagrada Gradske opštine Kostolac. Predsednica Cerovšek čestitala je nagrađenim učenicima na postignutim rezultatima i dodala:

„Dodela nagrada bila je planirana da se održi u okviru Svečane akademije uoči gradske slave, Svetog Velikomučenika Prokopija, ali je zbog epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, a u cilju zaštite zdravlja dodela odložena za 13. oktobar, dan kada Kostolac obeležava jedan od najvažnijih datuma u istoriji grada.“ – istakla je između ostalog, Milena Cerovšek, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI