Širom Srbije privođenja zbog izazivanja panike i nereda, pretnji nasiljem i širenja...

Širom Srbije privođenja zbog izazivanja panike i nereda, pretnji nasiljem i širenja lažnih vesti

Foto: MUP / arhiva

Više osoba je uhapšeno širom Srbije zbog ugrožavanja sigurnosti, širenja panike i lažnih vesti u vezi sa masovnim ubistvima u OŠ “Vladislav Ribnikar” i okolini Mladenovca i Smedereva. Na društvenim mrežama pojavio se lažni snimak zločina u OŠ “Vladislav Ribnikar”. MUP pozvao građane da ne šire paniku.

Maloletna devojčica koja se snimala na Tiktoku, ismevala je ubistva osmoro učenika i čuvara u školi na Vračaru i veličala K. K., koji je počinio zločin, privedena je na informativni razgovor.

Niška policija uhapsila je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, 17-godišnjaka iz tog grada koji je u petak na svom Instagram nalogu objavio poruku u kojoj preti da će “sutra u Nišu biti ubijeno više od 30 osoba”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su trojicu maloletnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da su ta trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovaSlužbe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Upravi za tehniku i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekatau saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su D. J. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da je on u objavi na jednoj društvenoj mreži pretio da će uzeti pušku i ubiti sve stanovnike Rume. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lebanu, uhapsili su I. K. (1981) iz okoline Lebana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je juče popodne pretio svom sinu, ženi i majci da će proći kao ovi sa televizije” misleći pritom na aktuelna dešavanja masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, saopštio je MUP.

Na društvenim mrežama pojavio se lažni snimak nasilja i pucnjave u kojem se navodi da je reč o zločinu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. MUP saopštava da je snimak lažni i poziva građane da ne šire paniku.

Kako se navodi, Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku lica koje je objavilo ovaj lažni snimak a koji je dodatno uznemirio građane.

Policija je zaplenila veću količinu oružja i municije pretresom jednog domaćinstva u okolini Velike Plane i stana u Čačku. Uhapšene su dve osobe koje se sumnjiče za nelegalno posedovanje, proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materijala.

KOMENTARIŠI