Skidaju se svi klima uređaji sa zgrade Starog načelstva u Požarevcu

Skidaju se svi klima uređaji sa zgrade Starog načelstva u Požarevcu

Čelnici grada, zbog preopterećene mreže i pregorevanja osigurača, oduzeli su zaposlenima daljinske upravljače i uveli jedinstveno hlađenje „par-nepar“ – kancelarije sa parnim brojem hladile su se svaki parni sat i obrnuto

Čelnici grada, zbog preopterećene mreže i pregorevanja osigurača, oduzeli su zaposlenima daljinske upravljače i uveli jedinstveno hlađenje „par-nepar“ – kancelarije sa parnim brojem hladile su se svaki parni sat i obrnuto, piše Politika.

Sa zgrade Starog načelstva, sada Gradske uprave Požarevca, čija je rekonstrukcija u toku, uskoro bi trebalo da budu skinuti svi klima-uređaji. To prevashodno zahteva projekat adaptacije po kome drevno zdanje iz 19. veka, spomenik kulture, treba i u budućnosti da izgleda što je moguće više izvorno. Ovo je u jednoj meri uslovio i nadležni Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo. Tako je grad Požarevac odlučio da instalira centralnu klimatizaciju i za to iz budžeta opredelio 24 miliona dinara bez PDV-a i raspisao javnu nabavku.

Klime su u Gradskoj upravi Požarevca i pre dve godine pravile probleme. Zbog velikog broja klima-uređaja i visokih temperatura, svaki čas je zbog opterećenja nestajala struja u zgradi. Da bi privremeno rešili problem, čelnici grada oduzeli su zaposlenima daljinske upravljače i uveli jedinstveno hlađenje „par-nepar”. Kancelarije sa parnim brojem hladile su se svaki parni sat i obrnuto. Iste godine u ovoj zgradi je ipak moralo da dođe i do zamene elektroinstalacija.

Centralna klimatizacija zgrade nekadašnjeg načelstva biće sprovedena od oktobra do decembra ove godine, i to samo u delu objekta. Radovi bi trebalo da traju dva meseca. Krajnji rok za podnošenje ponuda je 23. avgust.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI