Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Goran Nestorović održali su sastanak sa direktorima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola u vezi pripreme za narednu školsku godinu, sagledan je plan upisa dece i pregled investicija koje su planirane da se pokrenu u narednom periodu.

Između ostalih izdvajamo investicije za nabavku nameštaja i krevetića za PU „Ljubica Vrebalov“ u vrednosti od 4.244.058 dinara, za vrtić Majski cvet u Kostolcu izdvojeno je 8.104.502 dinara za pripremne radove, zemljane radove, betonske radove, popločavanje, mobilijare, ozelenjavanje i nadzor.

U Osnovnoj školi Dositej Obradović za sanaciju plafona, dela krova i sale za fizičko izdvojeno je 4.263.400 dinara, za OŠ „Vuk Karadžić“ za adaptaciju atrijuma u centralnoj školi izdvojeno je 1.318.636 dinara, za OŠ „Desanka Maksimović“ za sanaciju delova objekata i radove na odvodonjavanju atmosferskih i površinskih voda 6.817.546 dinara, OŠ „Sveti vladika Nikolaj“ sanacija školske ograde 1.067.700 dinara, OŠ „Kralj Aleksandar I“ rekonstrukcija, sanacija, adaptacija i dogradnja postojeće hidrantske mreže 2.571.529 dinara, OŠ „Jovan Cvijić“ rekonstrukcija električne instalacije i telekomunikacionih instalacija i radovi na unutrašnjosti škole u Starom Kostolcu ukupne vrednosti 4.363.660 dinara.

Za srednju Ekonomsku školu za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali i toaletima i izradu nadstrešnica i okapnica na novoj školskoj zgradi i popločavanje stepeništa izdvojeno je ukupno 6.489.000 dinara, za srednju Muzičku školu izdvojeno 4.340.240 dinara za rekonstrukciju betonskog zida dvorišta škole, hidroizolaterske radove, adaptaciju muzičke škole i adaptaciju bine ove škole, za Medicinsku školu za adaptaciju hodnika, kabineta i uređenja nove labaratorije i kancelarije izdvojeno je 8.071.180 dinara, za srednju Tehničku školu u Kostolcu za zamenu stolarije izdvojeno je 3.100.000 dinara, za rekonstrukciju krova u Poljoprivrednoj školi izdvojeno je 12.073.374 dinara.

Grad je za investicije u nekadašnjoj Visokoj tehničkoj školi a današnjoj Akademiji tehničkih strukovnih studija izdvojio 4.200.000 dinara.

Za ove i druge investicije kao i za redovno finansiranje obrazovnih ustanova na teritoriji Grada Požarevca se izdvaja 16% od ukupnog gradskog budžeta.


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “BITI RODITELJ U EVROPSKOM POŽAREVCU”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI