Slavlje na “Marakani”: Posle 10 godina Crvena zvezda u LIGI EVROPE

Slavlje na “Marakani”: Posle 10 godina Crvena zvezda u LIGI EVROPE

Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope! Zahvaljujući pogocima Nemanje Radonjića i Gelora Kange nadoknađena je prednost Krasnodara iz prvog meča. Sjajna partija igrača Vladana Milojevića!

Taktički, fudbalski i duhom – u sva tri pomenuta segmenta Zvezda je u potpunosti bila bolja od skupocenog rivala iz Krasnodara i zasluženo ide u Ligu Evrope!

Zahvaljujući pogocima Nemanje Radonjića u šestom, odnosno golčini Gelora Kange posle deset sekundi fudbala u drugom poluvremenu – Crvena zvezda je “poništila” krasnodarski poraz (2:3) i obradovala 50.720 navijača koji su verovali u njih.

Blaga neizvesnost u fenomenalnom meču vicešampiona Srbije bila je prisutna samo u poslednjih deset minuta meča kada su Rusi smanjili iz diskutabilnog penala Grankvista, da bi isti igrač na muke stavio Milana Borjana koji je herojskom odbranom u nadoknadi vremena sačuvao gol.

Biće to prva evropska jesen za crveno-bele posle pune decenije tokom koje su se snovi o grupnoj fazi u jedno od dva najjača međunarodna takmičenja završavali u kvalifikacijama.

Ekipa Vladana Milojevića, koja je ušla i izašla hrabro iz ovog dvomeča, to je i zaslužila.

Posle ravno STO minuta fudbala na “krcatom” stadionu “Rajko Mitić”:

ZVEZDA – KRASNODAR 2:1 (1:0)
/Radonjić 7′, Kanga 46′ – Grankvist p 81’/

KOMENTARIŠI