Bambi Požarevac

Informacije o velikom broju Bambijevih radnika koji su trenutno na bolovanju i za koje zaposleni sa kojima je razgovarao novinar portala nova.rs “veruju da imaju koronu”, proverio je u požarevačkom Zavodu za javno zdravlje.

Direktorka Zavoda Ana Jovanović, za portal nova.rs nije mogla da potvrdi da li među pozitivnim građanima ima Bambijevih radnika, već je bila pri stavu “da ih niko iz Bambijevog menadžmenta nije zvao za savet, niti tražio epidemiološki nadzor”.

Na pitanje ovog portala, da li je neko od pozitivnih građana Požarevca i okoline, kao neposredne kontakte prijavio kolege iz fabrike “Bambi”, direktorka Zavoda dala je neodređen odgovor.

“Svakog dana imamo između 200 i 300 pozitivnih građana iz dva okruga. Njihove kontakte obavestimo, a sanitarni inspektor im izdaje rešenje o izolaciji u trajanju od dve nedelje. Što se tiče ‘Bambija’ kod njih nismo išli, jer smo iz Batuta dobili informaciju da je testiranje po firmama zabranjeno”, precizirala je direktorka Zavoda.

Prema saznanjima ovog portala, rezultati jučerašnjeg testiranja zaposlenih u Bambiju, brzim testovima iz krvi, pokazali su da je kod jednog broja testiranih bilo prisustva antitetela, koja potvrđuju koronavirus.

Zaposleni u konditorskom gigantu “Bambi” iz Požarevca, strahuju da bi ta fabrika mogla da postane žarište koronavirusa, jer je, kako tvrde, od posledica koronavirusa, u subotu preminuo jedan njihov kolega (50), objavio je portal nova.rs. Više zaposlenih, potvrdilo je za ovaj portal da je preminuli radnik radio do poslednjeg trenutka, jer nije ni znao da je zaražen, te da je bukvalno “umro za tri dana”. Prema odluci Bambija, zaposleni su, počev od ponedeljka, 23. novembra, umesto osam, rade po 12 sati.

Podsećamo da je covid-19 “eksplodirao” u poslednja 24 sata u Požarevcu jer je registrovan 141 slučaj ovog virusa.

U ponedeljak je na teritoriji Grada Požarevca proglašena vanredna situacija.

Saopštenje kompanije Bambi: Molimo javnost da ne reaguje na lažne vesti sa društvenih mreža

KOMENTARIŠI