Jak zemljotres koji je u 11.46 sati potresao Crnu Goru, osetio se i u većini krajeva u Srbiji, ali i u Albaniji.

Zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale potresao je Crnu Goru, a odmah potom usledio je i drugi slabiji potres. Epicentar je bio u blizini Plava.

Crnogorske “Vijesti” javljaju da je zemljotres izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je da se zemljotres jako potresao grad, ali da za sada nema podataka o eventualnoj šteti.

Foto: seismo.gov.rs

U Beranama je veliki broj uznemirenih građana izašao na ulice.

Kako iz Republičkog seizmološkog zavoda, najsevernija tačka odakle su građani Srbije prijavili da su osetili potres bila je Novi Beograd.

– Imali smo pozive građana i iz Vranja, Kragujevca, Kraljeva, iz Zvečana sa Kosova i Metohije. Potres su najviše osetili građani koji žive na visokim spratovima, od petog pa naviše. To nije iznenađenje, jer se takve stvari dešavaju kada je reč o mestima udaljenim od više od 200 kilometara od epicentra – navode u Zavodu za “Blic”.

Kako navode, trenutno nema podataka o eventualnoj šteti u Crnoj Gori i Albaniji, dok na području Srbije i KiM on nije napravio veliku materijalnu štetu.

KOMENTARIŠI