SNEG U POŽAREVCU – JP “Putevi Srbije: Bez zimske opreme i lanaca...

SNEG U POŽAREVCU – JP “Putevi Srbije: Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put!

JP „Putevi Srbije“ apeluje da svi učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras i u toku noći (18/19.11.2018. godine), na jugu i istoku Srbije, u nižim predelima, na planinama i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, očekuje stvaranje snežnog pokrivača, dok se u Vojvodini očekuju kiša i sneg.

Takođe, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u toku noći između ponedeljka i utorka (19/20.11.2018. godine), kao i u utorak (20.11.2018.) ujutro u centralnim i južnim krajevima Srbije očekuje se kiša koja će se lediti pri tlu, dok se u Timočkoj Krajini kiša može lediti pri tlu i duže tokom prepodneva.

U utorak (20.11.2018.) i u sredu ujutro i pre podne (21.11.2018.godine) u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočnivetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 m/s.

Apeluje se da svi učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni na deonicama u košavskom području, gde se očekuju bočni udari vetra.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

KOMENTARIŠI