Snimak koji je šokirao Rumuniju /Video/

Snimak koji je šokirao Rumuniju /Video/

Rumunija je u šoku nakon što je objavljen snimak isterivanja đavola iz jedne devojke pred 300.000 pravoslavnih vernika koji su došli na godišnju proslavu posvećenu Svetoj Petki ispred crkve u Jaši.

Na zastrašujućem snimku vidi se devojka u crnini s maramom na glavi koja je izuzetno uznemirena, gubi se i počinje da vrišti. Hitna pomoć je pozvala policiju da je izvedu iz mase vernika i dovedu do ambulantnih kola.

Kada su je izvukli iz gomile ljudi koja je čekala u redu da oda poštu Svetoj Petki prišla im je jedna starica i objasnila da je njoj potrebna druga vrsta pomoći, duhovna.

Tada je starica s policijom odvela devojku do mesta gde su se nalazile relikvije. Devojka je sve vreme vrištala i opirala se. Kada su došli do sanduka u kome su bile relikvije baba je devojci pritisla glavu na kovčeg, a pridružio se i sveštenik.

Sveštenik je zamolio policajce da pridržavaju devojku dok traje obred isterivanja đavola.

Na kraju obreda devojka je prestala da vrišti i pala je u nesvest. Hitna pomoć je ipak na kraju odvela devojku u bolnicu.

Javnost u Rumuniji šokiralo je i to što su policajci učestvovali u egzorcizmu zbog čega je zvaničnim saopštenjem policija morala da se oglasi navodeći da su njihovi službenici samo “pružali prvu pomoć”

https://youtu.be/KJmCF4WPbP8

Mošti Svete Petke nalaze se u rumunskog gradu Jaši gde je nastao snimak, a njen mali prst čuva se u Beogradu, na Kalemegdanu.

 

KOMENTARIŠI