Hram Svetog Save, stadion Crvene zvezde, Muzej automobila, Beli dvor, samo su neke od znamenitosti Beograda koje se mogu videti u filmu „Bojsi u Beogradu“, snimljenom tokom posete jednog od glavnih junaka serije „Mućke“ Srbiji. Ovaj dokumentarni film, kojim popularni Bojsi promoviše Srbiju biće dostupan na DVD-ju i u digitalnom formatu od 14. juna.

Džon Čalis, koji je u seriji „Mućke“ glumio Bojsija, a sada je i glavni akter dokumentarca o Beogradu, tim povodom dao je intervju najtiražnijem britanskom dnevnom listu „Metro“ u kom sa oduševljenjem priča o Srbiji.

On je objasnio kako je nastala ideja za snimanje dokumentarca „Bojsi u Beogradu“.

„U februaru prošle godine, pre nego što je počeo ovaj horor, sedeo sam pevajući neke pesme za snimanja, kada se pojavila TV ekipa iz Srbije. Mislio sam da se neko šali sa mnom. Ali nije“, kaže Čelis.

Za popularnost „Mućki“ u Srbiji je znao, kako kaže, jer su mu povremeno stizale uplate kada neka srpska televizija otkupi prava za njihovo emitovanje.

„Ta TV ekipa me je pozvala da dođem u njihovu popularnu emisiju u Beogradu. Odlučio sam da to uradim i bilo je to neverovatno iskustvo. Ljudi su me zaustavljali na ulici! Moj producent je Crnogorac i rekao mi je „Zašto ne napravimo dokumentarac u Srbiji“. Bili smo tamo 10 dana i sreli različite ljude iz različitih društvenih grupa“, kaže glumac.

Ispričao je da je posetio Beli dvor, iako tamo nije bila porodica prestolonaslednika, ali kaže da zna kako su oni veliki ljubitelji „Mućki“.

„Otišao sam i do njihovog velikog fudbalskog kluba, Crvene zvezde, sreo sam se sa sveštenikom Hrama Svetog Save, naučio sam i kako da pijem njihovu divnu rakiju. Srbi apsolutno obožavaju „Mućke“. Viđao sam murale Dejvida Džejsona (Del Boj u seriji, prim. prev.) i drugih junaka…“, objašnjava Čalis.

U Beogradu je posetio i Muzej automobila gde je video žuti automobil na tri točka „rilajant regal“, kakav u „Mućkama“ voze Del Boj i Rodni Troter.

„Mislim da Britanci i Srbi imaju sličan smisao za humor. Oni vole naše šale, kojih je bilo dosta u Beogradu, kao i junake serije“, rekao je Čalis za „Metro“.

KOMENTARIŠI