Šok u Leskovcu: Otvorio dedin “vartburg”, a u njemu…

Šok u Leskovcu: Otvorio dedin “vartburg”, a u njemu…

Miloš iz Leskovca je prodao stari vartburg za 400 evra, a kada ga je poslednji put pregledao... ostao je u čudu.

Miloš N. (38) iz sela Pertate kod Leskovca pronašao je prošlog vikenda čak 128.500 nemačkih maraka u starom “vartburgu” i to kada ga je prodavao komšiji Novici. J. (60).

Miloš je nakon sklopljenog posla na leskovačkoj zelenoj pijaci zatražio od Novice da zajedno pogledaju auto iznutra, a onda se šokirao kada je ispod prednjeg sedišta pronašao fasciklu sa ogromnom količinom novca koji je izašao iz opticaja poslednjeg dana 2001. godine!

Ispostavilo se da je novac sakrio Milošev pokojni deda Dragoljub, koji mu je posle smrti ostavio starog “vartburga”.

– “Vartburg” sam nasledio ja jer ga niko od rodbine nije hteo. Pošto ni meni nije bio potreban, odlučio sam da ga prodam, da bar nešto zaradim. Našao sam kupca, i on mi je u nedelju platio 400 evra. Otišli smo u kafanu, zalili posao roštiljem i pićem, i ni sam ne znam zašto sam predložio Novici da još jednom zajedno pregledamo automobil. Pronašli smo fasciklu, oblepljenu plavom izolir trakom. Otvorili smo je i našli ogromnu količinu novčanica od 100 i 1.000 nemački maraka. Izbrojali smo 128.500 –  ispričao je Miloš i dodao:

– Bila su tu i tri testamenta koja je deda ostavio, tako da smo odmah shvatili da je to njegova ušteđevina. Ne mogu ni da vam opišem u kakvom sam šoku. Ne znam ni šta ću sa tolikim nevažećim parama. Verujem da mogu da se zamene u Srbiji.

Ono što Miloš nije znao je da nemačke marke može da zameni i u Srbiji i to po važećem kursu od 1,95 maraka za jedan evro.

Dakle, bogatiji je za oko 66.000 evra!

KOMENTARIŠI