Špejtin Sojeva Sole i Mima Peković predstavili svoje nove knjige u Malom...

Špejtin Sojeva Sole i Mima Peković predstavili svoje nove knjige u Malom Crniću

Čitalačkoj publici u Malom Crniću, predstavili su pesnici Špejtin Sojeva Sole iz Beograda i Mima Peković iz Novog Sada, svojim novim knjigama “Večiti tragovi” i “U mehuru samoće”.

Špejtin Sojeva Sole rođen je u u Uroševc, na području Kosova i Metohije. P zanimanju je policijski službenik. Živi u Beogradu. Do sada je objavio tri zbirke poezije.

“……Šireći pozitivnu energiju, kroz senzibilitet i duhovnu, i u isti mah duševnu, snagu, bez posebnih prezentacija za osvajanje dubokosmislenih prostora, Sole plete lepršave, lirski intonirane stihove, lagane, melodične, najčešće upućene, kao neka šifrovana poetska poruka, prijateljima rasutim po svim meridijanima. Otuda često njegove njegove pesme nose u podnaslovu posvete prijateljima, i još češće, ženama, koje su po pravilu privlačen i lepe na jedan osoben način. kroz lagane, melodične stihove, lako rimovane, neretko srezane u distihe, ili katrene, teče jedan poetski bruj koji lako dopire do srca čitalaca….”, rekao je Živko Nikolić, pesnik i urednik ove knjige iz Beograda.

Mima Peković je mlada pesnikinja, rođena u Vrbasu 2000. godine. Ovo je njena prva knjiga, a počela je da stihove slaže od svoje devete godine po uzoru na Desanku Maksimović. Pesme Mime Peković prožete su ženskim Amorom i promišljanjima o različitim etapama jedne ljubavi. Ta ljubav je snažna detinja, daleka, propitujuća, sumnjiva, usamljena….piše u recnziji urednik, Verica Sekiraski. Izdavač knjige je Književna omladine Srbije.

Stihove Mime Pekovć i Špejtina Soleta čitala je Dragica Užareva, pesnikinja iz Beograda, dok je o knjigama govorio i program vodip Živko Nikolić, pesnik iz Beograda. Svojim prelepim glasom, veče je oplemenila vokalna solistkinja Marija Stojićević, dok je Marija Ivić, svoje glumačke sposobnosti pokazala u izvrsnom performansu.

KOMENTARIŠI