U nedelju 1.decembra 2019.godine, Velika Plana je širom otvorila svoja vrata kako bi ugostila decu Srbije na trećem ovosezonskom sportsko – rekreativnom festivalu „MALI HRABRIŠA“.

Sjajna ekipa srdačnih i preduzimljivih ljudi, predstavnika lokalne uprave iz ovog pomoravskog grada, u saradnji sa uigranim timom Sportsko rekreativne Asocijacije, organizovala je predviđen program na najvišem nivou.

Stručnu tribinu sa predavanjem na temu „ Sportista je primaran, pobeda je sekundarna“ u Domu omladine, održala je psiholog iz Kragujevca, gospođa Ivana Jokić.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja, predsednik Asocijacije Bane Dmitrović je uručio plakete zahvalnosti članovima lokalnog tima koji su vredno radili na pripremi i realizaciji predviđenog programa:

Predsedniku opštine Velika Plana, gospodinu Igoru Matkoviću

Zameniku PO Velika Plana, gospodinu Željku Rajiću

Pomoćniku PO Velika Plana, gospodinu Branku Opačiću

Sekretaru Saveza Sportova Velike Plane, gospodinu Đorđu Stefanoviću

Direktoru TO Velike Plane, gospodinu Goranu Stefanoviću

Treneru Karate Kluba „Karađorđe“, gospodinu Bojanu Simiću

Predavaču – psihologu, gospođi Ivani Jokić

Promoter festivala u Velikoj Plani bio je vrhunski karatista, član reprezentacije Srbije koja je osvajila titulu svetskog vicešampiona 2008 god. u Tokiju i planetarnog šampiona 2010. god. u Beogradu. Dimitrije je pozdravio sve učesnike i istakao svoju podršku MALOM HRABRIŠI, dok se tokom trajanja takmičarskog programa družio sa decom, odgovarao na njihova pitanja, davao korisne savete i strpljivo slikao sa presrećnim mališanima.

U znak zahvalnosti, legenda pomoravskog karatea, predsednik Saveza Sportova Velike Plane, gospodin Mile Matić, Dimitriju je uručio zlatnu medalju.

U ime organizatora, Željko Rajić je predao zastavu festivala u ruke predsednika Sportskog Saveza grada Požarevca, gospodina Zlatana Kostića, domaćina narednog festivala koji će se održati u glavnom gradu braničevskog okruga 22.12.2019.god.

Foto: KK Požarevac 92

Sve prisutne u sali je oduševio moderni heroj nacije, prof. Fizičkog vaspitanja, gospodin Slavoljub Stojiljković, koji je junačkim činom sprečio tragediju ozbiljnih razmera, savladavši sumanutog napadača u ekonomsko – ugostiteljskoj školi. Popularnom Slavi, gospodin Zlatan Kostić je simbolično uručio zlatnu medalju, dodelivši mu titulu Velikog Hrabriše, što on, s obzirom na pokazano junaštvo i visinu od skoro dva metra, to zaista i jeste!

Đorđe Stefanović je uručio pehare najuspešnijim klubovima:

1. Mesto – KK „Karađorđe“, Velika Plana

2. Mesto – KK „Požarevac 92“

3. Mesto – „Šumadija Karate Dođo“, Kragujevac

4. Mesto – „Radnički“, Kovin

5. Mesto – KK „Resavica“

Trener najuspešnijeg kluba, Bojan Simić je osvojen pehar ustupio udruženju „Volja za životom“, koji je na festivalu učestvovao sa brojnom ekipom veoma motivisanih sportista koji su bez obzira na hendikep i razvojne smetnje, demonstrirali fenomenalnu energiju u savaldavanju prepreka uz pomoć svoji izuzetno posvećenih pratioca.

Ceo takmičarski program je protekao, za hrabrišina okupljanja karakteristično pozitvnoj atmosferi i pravom sportskom duhu koje je krasilo međusobno poštovanje svih učesnika. Višeboj je bio ispunjen mališanima koji su pokazali odličnu motoričku osposobljenost, visok stepen agilnosti i opšte spretnosti, dok su se u disciplinama: Fajter i Kata/Forma u pojedinim konkurencijama okupili veoma kvalitetni učesnici, koji su demostrirali visok nivo tehnike svoje borilačke veštine.

Svi takmičari su nagrađeni, medaljama, bedževima i diplomama, dok su orlići koji su do sada nastupali na svim festivalima i zabeležili tri registrovana učešća u ovoj sezoni, osvojili prelepe majice MALOG HRABRIŠE.

Prelep sportski dan, ispunjen korisnim predavanjem za roditelji i trenere, svečanim programom i fenomenalnom energijom na tatamiju je iza nas, dok sa netrpljenjem očekujemo završno okupljanje u ovoj godini, 22.decembra u Požarevcu.

KOMENTARIŠI