Spuštena zavesa na 23. Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

Spuštena zavesa na 23. Glumačkim svečanostima “Milivoje Živanović”

U čast pobednika Beogradsko dramsko pozorište izvelo je predstavu "Crna kutija"

Stručni žiri, koji je radio u sastavu: Mira Banjac, Ana Sofrenović i dr Miroslav Miki Radonjić doneo je jednoglasnu odluku da za najboljeg glumca ovogodišnjeg festivala proglasi Sašu Torlakovića, koji je tumačio lik Agatona u “Ožalošćenoj porodici” Narodnog pozorišta iz Beograda. U obrazloženju žirija stoji: “….Saša Torlaković je ubedljivim glumačkim sredstvima otelotvorio i oživeo jedan od najupečatljivijih likova srpske dramske književnosti. Njegov Agaton pleni eruptivnom energijom, neodoljivom scenskom harizmom, odmerenim gestom i mimikom, izrazitom psihološko-mentalitetskom karakterizacijom i diskretnom, ali urnebesno smešnom komičnošću. Odnos sa partnerima, suvereno ovladavanje scenskim prostorom, kao i precizna, inteligentna i nenametljiva igra i kada je, istina retko, u “drugom planu”, samo su neki od najvažnijih razloga za ovakvu odluku stručnog žirija”.

Foto: Urban City

Statuetu Milivoja Živanovića ovogodišnjem laureatu predao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović. Poklon Komercijalne banke i Centra za kulturu Požarevac Saši Torlakoviću uručila gđa Danijela Kostić-Todić.

Nakon proglašenja pobednika gđa Mira Banjac je simbolično vratila ključ Grada Požarevca gradonačelniku Banetu Spasoviću koji je, potom, prigodnim govorom proglasio ovogodišnji festival završenim.

Foto: Urban City

U čast pobednika Beogradsko dramsko pozorište izvelo je predstavu “Crna kutija”.

KOMENTARIŠI