Foto: Urban City

Stručni žiri, koji je radio u sastavu: Mira Banjac, Ana Sofrenović i dr Miroslav Miki Radonjić doneo je jednoglasnu odluku da za najboljeg glumca ovogodišnjeg festivala proglasi Sašu Torlakovića, koji je tumačio lik Agatona u “Ožalošćenoj porodici” Narodnog pozorišta iz Beograda. U obrazloženju žirija stoji: “….Saša Torlaković je ubedljivim glumačkim sredstvima otelotvorio i oživeo jedan od najupečatljivijih likova srpske dramske književnosti. Njegov Agaton pleni eruptivnom energijom, neodoljivom scenskom harizmom, odmerenim gestom i mimikom, izrazitom psihološko-mentalitetskom karakterizacijom i diskretnom, ali urnebesno smešnom komičnošću. Odnos sa partnerima, suvereno ovladavanje scenskim prostorom, kao i precizna, inteligentna i nenametljiva igra i kada je, istina retko, u “drugom planu”, samo su neki od najvažnijih razloga za ovakvu odluku stručnog žirija”.

Spuštena zavesa na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" 1
Foto: Urban City

Statuetu Milivoja Živanovića ovogodišnjem laureatu predao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović. Poklon Komercijalne banke i Centra za kulturu Požarevac Saši Torlakoviću uručila gđa Danijela Kostić-Todić.

Nakon proglašenja pobednika gđa Mira Banjac je simbolično vratila ključ Grada Požarevca gradonačelniku Banetu Spasoviću koji je, potom, prigodnim govorom proglasio ovogodišnji festival završenim.

Spuštena zavesa na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" 2
Foto: Urban City

U čast pobednika Beogradsko dramsko pozorište izvelo je predstavu “Crna kutija”.

KOMENTARIŠI