Srbija ima najvišeg predsednika na svetu

Srbija ima najvišeg predsednika na svetu

Foto: Urban City // I.P.

Platforma „Svet statistike“ objavila je listu najviših bivših i aktuelnih predsednika država, na kojoj se na prvom mestu nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema listi objavljenoj na Tviteru, Vučić je sa 199 centimetara visine najviši predsedednik na svetu, dok se na drugom mestu nalaze bivši predsednici Francuske i Crne Gore Šarl de Gol i Milo Đukanović sa 196 centimetara visine.

Na trećem mestu sa 190 centimetara visine nalaze se bivši predsednici Kube i SAD Fidel Kastro i Donald Tramp, a slede bivši francuski lider Žak Širak (189), Iraka Sadam Husein (188), američki Barak Obama (185).

U donjem delu liste nalaze se kineski lider Si Đinping (175), francuski predsednik Emanuel Makron (173), ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Volodimir Zelenski sa po 170 santimetara visine, kao i bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (165). Na začelju liste nalazi se bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad visok 157 centimetara.

Zanimljivo je da su se na listi našli lider nacističke Nemačke Adolf Hitler (173), francuski vojskovođa i vladar Napoleon Bonaparta (168), vođa Oktobarske revolucije i osnivač Sovjetskog saveza Vladimir Lenjin (165), kao i bivši predsednik Meksika Benito Huarez (137).

KOMENTARIŠI