Srbija sa Grčkom u meču odluke

Srbija sa Grčkom u meču odluke

Srbija je trenutno treća u grupi sa skorom 5-4 tri runde pre kraja kvalifikacija, a iza su Gruzija i Izrael sa 4-5, a i oni se danas sastaju u Tbilisiju

Aleksandar Đorđević

Košarkaši Srbije sastaju se sa selekcijom Grčke u utakmici 10. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Meč u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinje u 20.15 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Tri dana posle poraza od Izraela košarkaši Srbije sastaju se sa vodećom ekipom u grupi L Grčkom u meču koji će za našu selekciju verovatno imati odlučujući značaj za dalji plasman.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević očekuje da će njegov tim doći do pobede uz veliku pomoć publike i očekuje da Grčka u Beograd dolazi rasterećena, s obzirom na to da je već izborila plasman na Svetsko prvenstvo.

“Na nama je sada da odigramo fizički snažno, muški i s verom u sebe dođemo do pobede. Fizički smo svi dobro, što je bitno. Verujem da ćemo uz pomoć publike doći do prekopotrebne pobede “, rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija je u petak izgubila u Izraelu sa 83:74 i ugrozila treće mesto u grupi koje vodi u Kinu, trijumf nad “helenima” bi našu selekciju približio tom cilju.

U odnosu na prethodni meč Srbija će biti jača za dvojicu “evroligaša” Vasilija Micića i Stefana Jovića, dok će Grci biti bez vođe tima u kvalifikacijama Janisa Burusisa.

Srbija je trenutno treća u grupi sa skorom 5-4 tri runde pre kraja kvalifikacija, a iza su Gruzija i Izrael sa 4-5, a i oni se danas sastaju u Tbilisiju.

KOMENTARIŠI