U Požarevcu obeležen Svetski dan borbe protiv side

U Požarevcu obeležen Svetski dan borbe protiv side

Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, Jazas je u petak organizovao centralnu uličnu manifestaciju na Starom Korzou

Foto: JAZAS

Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, Jazas je u petak organizovao centralnu uličnu manifestaciju na Starom Korzou. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, a volonteri Omladine JAZAS-a Požarevac su realizovali i mini-kviz sa sugrađanima na ulici.

Omladina JAZAS-a Požarevac svojim radom unapređuje sve delatnosti u oblasti preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja i bezbednosti mladih i suzbijanja rizika i faktora poremećaja zdravlja: podstiče mlade na aktivizam volonterizam i razvija programe socijalnog preduzetništva u cilju zapošljavanja mladih; kroz informisanje, umrežavanje i neformalno obrazovanje nastojimo da zajedno sa mladima gradimo podstičajno okruženje gde se dostignuća mladih vrednuju na pravi način.

Foto: Urban City / Arhiva

Omladina JAZAS-a Požarevac ima više polja delovanja, a kao jedno od glavnih izdvajamo zdravlje i prevenciju HIV/side.

Vršnjački edukatori/ke koji su završili obuku kroz projekat „Reforma u tvojoj glavi“ finansiran od strane Grada Požarevca kroz realizaciju LAP-a za mlade, raditi od 01. do 30. decembra radionice u osnovnim školama učenicima/ama 7 razreda na temu prevencije HIV-a.

KOMENTARIŠI