Srebrno jezero ove sezone posetilo 800.000 gostiju

Srebrno jezero ove sezone posetilo 800.000 gostiju

U Velikom gradištu prezadovoljni efektima vaučera Vlade Srbije; Unapred rasprodato 1.500 ležajeva u hotelima, odmaralištu, domaćoj radinosti i auto-kampu

Ovogodišnja letnja turistička sezona u Velikom Gradištu zvanično je započela 1. maja, a Srebrno jezero je dosad već posetilo 800.000 gostiju, što je rekord u odnosu na sve prethodne godine. Izuzetni rezultati zabeleženi su i kada se posmatraju višednevni boravci, jer je ostvareno 60.000 noćenja.

– Zainteresovanima su za smeštaj na raspolaganju hotel “Danubius”, odmaralište na samoj obali, košarkaški kamp “Teo 4”, auto-kamp i kreveti u domaćoj radinosti. To je ukupno 1.500 ležajeva i trenutno su svi popunjeni i unapred rasprodati – kaže Kristina Zarvić iz Turističke organizacije u Velikom Gradištu, napominjući i to da je dosad nezapamćenom prilivu gostiju doprinela i podela vaučera za besplatan smeštaj, u okviru akcije Vlade Srbije za podsticaj razvoja domaćeg turizma.

Jer, mnogi koji su bili jednom, dolaze ponovo, a – s obzirom na to da vaučeri važe za pet noćenja – većina onih koji koriste pogodnost države doplaćuje kako bi produžila boravak…

– To je jasan pokazatelj da su gosti zadovoljni uslovima koji im se ovde nude. Jer, osim kupanja u Srebrnom jezeru, koji predstavlja rukavac Dunava dug 14 kilometara, turisti mogu da se bave i ribolovom, po čemu je ovo jezero nadaleko poznato – precizira Kristina Zarvić.

KOMENTARIŠI