Sredstvima EU i Opštine izgrađene fudbalske svlačionice sa kongresnom salom u Velikom...

Sredstvima EU i Opštine izgrađene fudbalske svlačionice sa kongresnom salom u Velikom Gradištu

Foto: Urban City / B.P.

Veliko Gradište poslednjih godina ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture. Najnoviji, poslovno-sportski objekat u Velikom Gradištu, bruto površine 400 m2, finansiran je sredstvima Delegacije Evropske unije i opštine Veliko Gradište u iznosu od 26.807.422 dinara.

Objekat, koji pripada JU Sportski centar Veliko Gradište, sastoji se od fudbalskih svlačionica smeštenih u prizemlju dok se na spratu nalaze službene prostorije sa kongresnom salom od 40 mesta.

Svlačionice su bile neophodne za dva fudbalska terena koja koriste lokalni klubovi. Službene prostorije koristiće, osim JU SCVG, Fudbalski klub i Opštinski fudbalski savez, navodi se u obaveštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Opštine.

U sportskoj hali, u neposrednoj blizini ovog objekta, prethodno su ugrađeni hidrantska mreža i sistem za dojavu požara na površini od 1.400m2. Ovim radovima objekat je potpuno zaštićen od opasnosti od požara što je, ujedno, bila i obaveza po nalogu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U protivpožarni sistem investirala je lokalna samouprava sredstva u visini od 3.445.758 dinara sa PDV-om.

Halu redovno koriste sportski klubovi, rekreativci, učenici osnovnih škola i predškolci, ali i javne ustanove za organizaciju manifestacija.

KOMENTARIŠI