SSP Požarevac: Nezakonit izbor Stojkovića za v.d. direktora Toplifikacije

SSP Požarevac: Nezakonit izbor Stojkovića za v.d. direktora Toplifikacije

FOTO: URBAN CITY // B.P.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac prosledio je kasno sinoć saopštenje za medije povodom imenovanja Slaviše Stojkovića za v.d. direktora JP “Toplifikacija” Požarevac po treći put. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Već treći put zaredom na mesto vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća Toplifikacija u Požarevcu postavljen je Slaviša Stojković, jedan od tri poverenika Požarevačkog SNS-a. I ovoga puta bez objavljivanja biografije i referenci, i ovoga puta uz flagrantno kršenje Zakona o javnim preduzećima koji propisuje da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine, te da isto lice ne može biti imenovano dva puta za vršioca dužnosti direktora, navodi se u saopštenju.

“Međutim, problem je izgleda veći, jer je upitno da li v.d. direktor uopšte ispunjava uslove predviđene članom 25. Zakona o javnim preduzećima što objašnjava skrivanje biografije i referenci i održavanje v.d. stanja u ovom javnom preduzeću već dve pune godine.
Dakle, da je skupštinska odluka protivzakonita više je nego jasno, no ostaje nejasno da li lokalni SNS nema adekvatnih kadrova ili konstantnim kršenjem zakona žele da pokažu da su iznad pravnog poretka i protiv vladavine prava”, dodaje se.

“Zato podsećamo da su predizborna obećanja lokalnog SNS-a upravo bila usmerena na poštovanje zakona, vladavinu prava i borbu protiv korupcije od čega su kako se i na ovom primeru pokazuje u potunosti odustali”, navodi se.

“Postavljanje partijskih kadrova bez potrebnog znanja i referenci protivno zakonu svakako urušava stabilnost lokalnih javnih preduzeća pa postoji opasnost da kao i EPS budu pretvorena u gubitaše čije će gubitke pokrivati građani enormnim cenama njihovih usluga”, dodaje se u saopštenju.

“Zato zahtevamo od gradonačelnika Saše Pavlovića koji je odgovoran za zakonitost odluka Gradskog veća, da konačno omogući poštovanje zakona u cilju poništenja protivzakonite odluke o izboru v.d. direktora JP Toplifikacija i raspisivanje javnog konkursa radi izbora direktora ovog javnog preduzeća”, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI