Šta donosi Samsung Galaxy S11? Tri modela, 108MP kamera, 120Hz ekran…

Šta donosi Samsung Galaxy S11? Tri modela, 108MP kamera, 120Hz ekran…

Foto: Samsung

Samsungova Galaxy S serija uvek je jedno od najiščekivanijih izdanja smartfona. Nakon skromne nadogradnje sa S9 serijom, u 2019. je Galaxy S10 linija uzdrmala tržište potpuno novim Infinity-O dizajnom displeja, trostrukim zadnjim kamerama, kao i trećim “budžet” modelom.

Sada su i očekivanja od novog modela, čije se zvanične karakteristike još uvek ne znaju, da nastavi niz i ponudi nešto novo.

Ukratko, evo šta već znamo o Samsungu Galaxy S11:

  • verovatno će biti tri verzije
  • dizajn je već poznat
  • očekujte visoku cenu
  • trebalo bi da bude predstavljen početkom 2020.

Koliko modela da očekujemo?

Samsung Galaxy S linija sastojala se uglavnom od dva izdanja – običnog i Plus modela – ali je sa modelom S10 Samsung lansirao i jeftiniju verziju – S10e. Za očekivati je da će se Samsung i ovaj put pridržavati plana sa tri telefona, pa ćemo verovatno dobiti – S11, S11+ i S11e.

Da bi moglo da bude baš tako navodi i informacija od pre dvadesetak dana da se očekuju tri različite veličine ekrana za S11 telefone – 6,4-inča, 6,7-inča i 6,9-inča

Kako će izgledati?

Što se tiče dizajna S11, očekuju se skromne promene u poređenju sa S10.

Ekran će ponovo imati “rupu” za prednju kameru, centriranu u vrhu ekrana slično onome što smo videli kod modela Note 10. Ivice ekrana biće zakrivljene, ali je moguće će S11e zadržati ravni ekran baš kao i S10e. Pozadi je Samsung prilično promenio kućište zadnje kamere, pa se čini da će S11 imati pet senzora za kameru.

Specifikacije?

Postoje neke pretpostavke koje možemo napraviti o budućim specifikacijama modela S11. Imaće AMOLED displej, pokretaće ga Qualcomm procesor sledeće generacije (Snapdragon 865?) i imaće najmanje 6GB RAM-a.

Spekuliše se i da će ponuditi kameru od čak 108MP, kakvu je Samsung zvanično predstavio u avgustu – ISOCELL Bright HMX, pa ima osnova za pretpostaviti da će debitovati na prvom flegšip modelu za 2020. godinu. Trebalo bi da podržava i 5x optički zum, i nudi 8K snimanje video zapisa sa brzinom od 30 sličica u sekundi.

Sa softverske strane, biće isporučivan sa Android 10 i One UI 2.1.

Što se tiče ekrana S11, trebalo bi da vidimo i veliku nadogradnju za njega, odnosno ekran od 120 Hz.

Koliko će koštati različite verzije S11?

Za početak, evo maloprodajnih cena S10 serije:

  • Galaxy S10e – Od 750 dolara
  • Galaxy S10 – od 900 dolara
  • Galaxy S10 + – Od 1.000 dolara
  • Galaxy S10 5G – Od 1.300 dolara

Telefoni imaju tendenciju da budu skuplji sa svakom godinom koja prođe, a to će verovatno biti slučaj i sa S11 serijom. Visina tog potencijalnih poskupljenja nije poznata, ali očekujte da će telefoni gotovo sigurno biti skuplji.

Kada će biti predstavljen?

Poslednje dve godine, Samsung je svoje telefone Galaxy S prikazivao krajem februara.

Šta sa Galaxy S10?

Iako je zabavno biti uzbuđen zbog onoga što će Galaxy S11 ponuditi, to ne znači da već treba da otpišete Galaxy S10. Model S10 je i dalje jedan od najboljih Android telefona na tržištu.

KOMENTARIŠI