Stanari šest zgrada u Požarevcu spremni na proteste ako se ne ukloni...

Stanari šest zgrada u Požarevcu spremni na proteste ako se ne ukloni odgajivačnica pasa

Mačvanska ulica. Foto: Urban City / B.P.

Stanari zgrade Mačvanske 21 u Požarevcu podneli su danas, 17. avgusta Komunalnoj inspekciji i načelniku Gradske uprave zahtev za sprovođenje Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca.

Podsećamo da Skupštinskom Odlukom o držanju domaćih životinja od 11.02.2021. godine koja je stupila na snagu 19.02.2021 Članom 8, Stav 8 mogu biti locirane isključivo u zonama ruralnog stanovanja sa poljoprivrednim površinama izvan centralne zone grada. Članom 41. stav 2 vlasnici odnosno držaoci životinja su dužni da držanje istih usklade sa odredbama iz Člana 8 ove odluke u roku od 6 meseci od dana stupanja na snagu ove odluke tj. do četvrtka 19.08.2021. godine.

Odgajivačnica koja se nalazi u Mačvanskoj 20 nije ispoštovala odluku o preseljenju izvan centralne gradske zone. Ovim dopisom da preduzmete mere iz vaše nadležnosti da se odgajivačnica preko puta stambene zgrade u Mačvanskoj 21 i koja uznemirava i ugrožava 50 vlasnika posebnih delova kao i nihove porodice iseli na lokaciju koju predviđa odluka, navodi se u zahtevu ove Stambene zajednice.

-Stanari okolnih stambenih zgrada u ulici Vardarskoj 10,12,14,16 i 19 takođe su ugroženi i ukoliko se ne preduzmu zakonske mere, spremni su da se organizuju na proteste što nije u interesu svih nas, dodaje se u zahtevu.

Odgajivačnica u gradu ima još, čak i u stanu u Vardarskoj ulici sa oko sedam pasa, ulici Draže Markovića sa više desetina pasa,…

Urban City će pratiti aktivnosti o ovoj temi, jer se i naša medijska kuća nalazi u ovoj zgradi i podjednako trpi nepodnošljive uslove za život u centru grada.

2 KOMENTARA

  1. Mene zanima kada će ono vozilo da prestane da čisti Tabačnicu i okolne ulice jer svuda gde prolazi ostavlja za sobom neko ulje ili neku odvratnu tečnost.Pogledajte malo kada prolazite centrom.Kao da se nalazite usred automehaničarske radnje.

KOMENTARIŠI