Stigla Baba Marta

Stigla Baba Marta

Foto: Urban City

U Srbiji će oblačno i hladno, mestimično sa susnežicom i snegom uz formiranje, ili povećanje snežnog pokrivača, u nižim predelima ponegde i sa mešovitim padavinama – kišom i snegom.

Više padavina očekuje se na zapadu i jugu Srbije, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, istočni i severoistočni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura iznosiće od -3 do 1 stepen, a najviša temperatura biće od 2 do 5 stepeni.

I u Požarevcu će biti oblačno i hladno, sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), u visim delovima grada sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, istočni, posle podne u slabljenju. Temperatura bez većeg kolebanja –  od 2 do 4 stepena.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, do nedelje, 13. marta, biće hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazevima, dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 stepena.

ponedeljak oblačno, mestimično sa susnežicom i snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u nižim predelima ponegde i sa mešovitim padavinama (kišom i snegom).

Od utorka do četvrtka promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.

petak i za vikend pretežno sunčano, na istoku i jugoistoku povremeno uz umerenu oblačnost.

KOMENTARIŠI