RHMZ je najavio da nas u ponedeljak i utorak očekuje velika količina padavina i nagli pad temperature. Na sajtu RHMZ je objavljen i radarski snimak nevremena.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, koji je izdao i upozorenje i najavu za veliku promenu vremena, za jedan dan se očekuje količina padavina koja se prosečno zabeleži tokom celog oktobra.

FOTO: RHMZ SCREENSHOT

Narandžasti meteoalarm upaljen je od utorka od 01h posle ponoći na 24 sata za Braničevski okrug. Na sajtu RHMZ navodi se da će biti kiše sa količinom padavina većom od 30 l/m² za 12 h. Kako se navodi, moguće je izazivanje poplava, i prouzrokovanje šteta u vezi sa poplavama, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, problemi u saobraćaju, moguća pojava odrona i klizišta. Indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja.

Prema prognozi za utorak, minimalna temperatura biće 6, dok maksimalna dnevna neće prelaziti 11. podeok na Celzijusovoj skali. Postepeno otopljenje očekuje se u narednim danima, ali maksimalne dnevne temperature neče prelaziti 20 stepeni.

KOMENTARIŠI