Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dilan krajem maja s partnerima pokreće sopstvenu liniju viskija koju će nazvati “Heaven’s Door”, a sastojaće se od tri vrsta viskija – od “straight rye”, “straight bourbon” i “double-barreled”, pišu američki mediji.

Dilan je odlučio da liniju pokrene s poznatim proizvođačem “Angels’s Envy” burbona i velikim obožavateljem Markom Bušalom.

“Obojica smo želeli da stvorimo kolekciju američkih viskija od kojih će svaki na svoj način pričati sopstvenu priču. Decenijama putujem i probao sam neke od najboljih viskija na svetu, a ovaj naš je izuzetan”, kazao je Dilan za Njujork Tajms.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. maja naći će se na policama specijalizovanih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od čelika, a ikonografija ruralna – čine je vrane i kočije.

Bušal je za Njujork tajms rekao da je Dilan otelovljenje karakteristika ključnih za promociju dobrog viskija: “Verodostojan je, 100 odsto američki i radi šta želi i onako kako želi.”

Standardna linija “Heaven’s Door” prodavaće se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine “puni” 25 godina (reč je o 25 godina odležanom viskiju), koštaće 300 dolara.

KOMENTARIŠI