PODELI
foto: Urban City

122 total views, 3 views today

U petak 11. maja u 11 časova, u skupštinskoj sali Grada Požarevca, održaće se Regionalna prezentacija projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“ za predstavnike gradova i opština iz Braničevskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga.

U uvodnom obraćanju govoriće predsednik SG Požarevca Bojan Ilić, Vukašin Grozdić, savetnik, Kabinet predsednika VRS, Darinka Đuran, v.d. pomoćnik ministra, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Saša Mogić, pomoćnik ministra MDULS.

Podsetimo, projekat uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije, i podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaki objekat dobije naziv ulice i kućni broj, to jest da se zvanična baza podataka adresnog registra u potpunosti ažurira i da je nakon toga preuzmu i koriste sve državne institucije.

Kako bi projekat bio uspešno realizovan, neophodno je da se sve jedinice lokalne samouprave u potpunosti upoznaju sa svojom ulogom u procesu. SKGO će, u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade, RGZ-om i Ministarstvima državne uprave i lokalne samouprave i građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, organizovati 10 regionalnih prezentacija projekta tokom 2018. godine, na kojima će biti predstavljen detaljan akcioni plan, sa posebnim akcentom na ulogu i zadatke jedinica lokalne samouprave.

Opširnije o ovom događaju čitajte u petak na urbancityradio.org

KOMENTARIŠI