ŽUTO upozorenje: Sunčano i toplo uz povremenu jaku KOŠAVU danas u Požarevcu

ŽUTO upozorenje: Sunčano i toplo uz povremenu jaku KOŠAVU danas u Požarevcu

Jutarnja temperatura 16, najviša dnevna 28 stepeni

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom u planinskim predelima.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 18, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U Požarevcu pretežno sunčano, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura 16, najviša dnevna 28 stepeni.

U narednim danima pretežno sunčano i toplo, uz dnevni razvoj oblačnosti sa pojavom poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom, češćim u utorak i krajem nedelje.

Temperatura znatno iznad prosečnih vrednosti.

U košavskom području još u ponedeljak vetrovito sa umerenim i jakim, u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujnim, jugoistočnim vetrom, koji će krajem dana oslabiti.

Žuto upozorenje na vetar

Udari vetra ≥ 17 m/s (≥60km/h)

UTICAJ: Moguće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću ( lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu – naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju ( šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično.

KOMENTARIŠI