Sa celodnevnom žurkom na tirkiznoj budvanskoj plaži Buljarica, danas je krenulo veliko muzičko slavlje i finale ovogodišnje letnje sezone uz šesti po redu Sea Dance festival!

Posetioce očekuje lepo vreme uz obilje sunca, a u Crnu Goru već danima pristižu gosti iz preko 40 zemalja sveta kojih će ove godine biti čak 60% više nego prošle. Mnogi su rani dolazak već iskoristili da obiđu Budvu i njene brojne plaže, a prema nezvaničnim informacijama od hotelijera, gosti festivala se uglavnom odlučuju da produže boravak i posle zvaničnog završetka u ponedeljak rano izjutra, pre svega kako bi se odmorili nakon tri dana i noći provoda uz najveće svetske zvezde. A večeras ih prvi dočekuju apsolutni lideri svetske elektronske scene Sven Vath i Richie Hawtin sa kojima dolazi i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koju su mnogi vodeći mediji proglasili najboljom u svetu elektronske muzike!

Na glavnu binu pod nazivom “Addiko Main Stage Powered by Turistička organizacija Budva”, večeras stiže i nova balkanska kraljica urbanog zvuka, slovenačka zvezda crnogorskih korena Senidah, a društvo će joj praviti njene kolege iz Bassivity ekipe, beogradski trap boss Fox i zagrebački hip-hop trio Kuku$! Za dugo plesno jutro biće zadužen holandski progressive majstor Eelke Kleijn čiji će set dočekati izlazak sunca iznad No Sleep bine, na kojoj će već tri sata kasnije pokrenuti i nova dnevna žurka na koju je ulaz slobodan za sve! Festivalske kapije se otvaraju u 19 sati, a posetiocima se preporučuje da dođu ranije i zamene svoje vaučere za festivalske narukvice već od 16 sati. Ulaznica će biti i na samom festivalskom ulazu po cijeni od 20 eura za prvi ili drugi dan festivala, te 25 eura za treći i finalni dan festivala.

Plaćanje na Sea Dance festivalu vršiće se isključivo uz specijalne festivalske kartice, kreirane uz pomoć Addiko banke, a koje se mogu zadužiti i dopuniti u željenom iznosu na više lokacija širom festivala. Dopuna kartica se vrši gotovinski ili putem platne kartice koju posetioci već imaju. Svi korisnici Addiko Mobile Crna Gora aplikacije, te ovlašćeni korisnici Addiko E-banke mogu da se registruju i na taj način ostvare popust od 5 do čak 15% na Sea Dance šankovima.

U partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore i u okviru projekta “Kreativna Crna Gora”, brojni mladi i neafirmisani crnogorski stvaraoci pokazaće svoje talente publici iz cijelog sveta, i to čak na dve bine pod nazivom Living Culture Music i Living Culture Cinema. Na stejdžu Living Culture svake večeri smenjivaće se četiri DJ-a, a publika će uživati u setovima u kojima dominiraju disco, funk, techno, psycho trance, house, progressive house, dubstep i melodic bass zvukovi. Vizuelno najatraktivniji segment festivalske lokacije, fabriku “Betonit”, krasiće umetničko delo pobednika konkursa za najbolje idejno rešenje kreativnog oslikavanja muralima. Tokom sva tri festivalska dana, u delu fabrike “Betonit”, publika će imati priliku i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekcije domaćih filmova.

U skladu sa krovnim društvenim aktivnostima Exita, velika misija za borbu protiv klimatskog pogoršavanja i očuvanja ukupnog života na planeti Zemlji biće okosnica ovogodišnjih društvenih aktivnosti. Posetioce će moći da budu deo umetničkog interaktivnog performansa Recan fondacije i učestvuju u pravljenju velike slike od limenki i recikliranjem doprinesu čistijoj životnoj sredini. Organizacija “Green Culture” će kroz niz interaktivnih aktivnosti predstaviti uticaj kulture, umetnosti, nauke i edukacije na misiju zaštite životne sredine, dok će Program U-report promovisati globalnu digitalu platformu na kojoj mladi ljudi govore o pitanjima do kojih im je stalo i na taj način izazivaju pozitivnu promenu u svojoj zajednici. Svi koji su znatiželjni zbog čega je Novi Sad ove godine ponio titulu Omladinske prestonice Evrope, mogu da posete OPENS zonu na Sea Dance festivalu i da kroz brojne interaktivne sadržaje osvoje zanimljive nagrade. Za sve posetioce tu je i uvek popularna Chipsy zona, a svi ljubitelji ulepšavanja sigurno će želeti da posete Alexandar Beauty zonu gde se mogu našminkati u festivalskom duhu i dominirati prostorom ispred omiljene bine, dok osveženje od vrelih letnjih noći posetioce čeka na Smirnoff Ice Corneru i u Nikšićko Baru.

Ulaznice dostupne i na ulazu

Cena trodnevnih ulaznica iznosi 50 eura, a jednodnevnih za prvi i drugi dan po 20 eura, odnosno 25 eura za treći dan, dok sve ulaznice mogu da se kupe u GIGSTIX prodajnoj mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore, ili na festivalskom ulazu. Svi kupci trodnevnih ulaznica obavezni su da vaučere menjaju za narukvice na zamenskim mestima, dok kupci jednodnevnih ulaznica idu pravo na kapije festivala. Cena ulaznice za festivalski kamp iznosi 35 eura i može se kupiti u samom kampu.

KOMENTARIŠI