Foto: Urban City // arhiva

U Braničevskom okrugu i dalje raste broj građana kojima je potrebno bolničko lečenje zbog simptoma koronavirusa. U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 107 pacijenata. Svi, osim šestoro iz Beograda, su iz Braničevskog okruga.

Više od 80 hospitalizovanih pacijenata je pozitivno na koronavirus, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

-U sredu, 17.marta, u crvenoj zoni pregledano je 19 novih pacijenata od kojih je devet primljeno u bolnicu. Imali smo i osam otpusta na kućno lečenje. Istog dana preminula je osoba ženskog pola rođena 1942. godine, iz Velikog Gradišta, upozorava dr Danko Nikolič, direktor OB Požarevac.

Trenutno je zauzeto osam respiratora, jedan pacijent je intubiran, a njih sedam je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Klinička slika hospitalizovanih nije dobra, uglavnom su svi u težem stanju usled kovida 19.

-Među našim zdravstvenim radnicima trenutno je infekcija potvrđena kod njih devetoro, jedan je na bolničkom lečenju i dobrog je stanja, kaže Nikolić.

Foto: B.P. / arhiva

-Molimo građane da se pridržavaju svih mera zaštite i da se vakcinišu u što većem broju. Ovo su jedini načini da virus smanji cirkulaciju. Apelujemo na vakcinisane građane koji su primili prvu dozu da moraju poštovati sve mere, a oni koji su revakcinisani, trebalo bi minimum još tri nedelje da se štite u potpunosti, zaključuje Nikolić.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 151 osoba.

KOMENTARIŠI