Foto: Urban City // I.P.

Svečanim defileom u Požarevcu su otvorene 59. Ljubičevske konjičke igre. U skorije vreme se ne pamte lošiji vremenski uslovi za otvaranje LjKI. Požarevljane nije sprečila kiša da isprate otvaranje.

Foto: Urban City // I.P.
Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima, vladika braničevske Eparhije dr Ignatije, Narodni poslanici, direktori javnih preduzeća, predsednici Opština, predstvnici vojske i policije. Ljubičevske konjičke igre održavaju se pod pokroviteljstvom Predsedništva Republike Srbije.
Foto: Urban City // I.P.
Gradonačelnik Pozarevca Saša Pavlović je na početku poželeo svim gostima našeg grada dobrodošlicu. Državnu himnu “Bože pravde” izveo je Gradski ženski hor ,,Barili” pod dirigentskom palicom Katalin Tasić.

Igre je otvorio predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić.

predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić, Foto: Urban City // I.P.

Rade Milovanović poveo je paradu 59. Ljubičevskih konjičkih igara. Dozvolu za paradu dobio je od gradonačelnika.

Foto: Urban City // I.P.

Prošlogodišnji vitez Marko Milenković predao je sablju gradonačelniku uz zakletvu.

Foto: Urban City // I.P.

I ovogodišnji defile bio je posvećen poznatim i uspešnim Požarevljanima.

Foto: Urban City // I.P.

Na bini su se predstavili đaci generacije. Na ceremoniji otvaranja, Tabačkom čaršijom prošli su prijatelji iz grčkog grada Iraklija. Istorijska ličnost ove godine bila je Kneginja Ljubica koju je tumačila Gorica Popović. Biljana Krstić i Bistrik izveli su “Oj, Moravo”.

Foto: Urban City // I.P.

Večeras od 21 čas nastupiće Angellina i Sara Jo.

Foto: Urban City // I.P.

Podsećamo da se Ljubičevske konjičke igre održavaju od 1964. godine svake godine u septembru, izuzetak su bile konjičke igre 1988. godine koje su održane u oktobru zbog pojave gripa među konjima. Zbog kovida 2020. godine igre su održane bez defilea i bez publike na hipodromu.

Što se tiče sportskog dela na hipodromu, na programu će između ostalog biti galopske i kasačke trke, voltižovanje dece, ljubičevski višeboj. Kompletan program i satnicu na hipodromu pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI