Po tradiciji, polaganjem venaca i prigodnom svečanošću obeležan je 15.oktobar – Dan oslobođenja Požarevca od okupacije u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Foto: A.K.

Dan oslobođenja Požarevca, 15. oktobar, koji se odigrao istog datuma nakon Prvog i Drugog svetskog rata, svečano je obeležen brojnim manifestacijama uz prisustvo funkcionera lokalne samouprave, gostiju iz inostranstva, političkog vrha Republike, predstavnika Vojske, Policije i javnog života.

Foto: A.K.

SVEČANI SALON – PRIJEM ZVANICA

Organizovan je prijem zvanica u svečanom salonu Gradskog zdanja, a nakon intoniranja državne himne u izvođenju Gradskog ženskog hora “Barili” pod rukovodstvom mr Katalin Tasić, obratio se gradonečelnik Požarevca Bane Spasović:

Foto: A.K.

Potom se svim prisutnima obratio i Vladimir Kornienkov ispred Ambasade Rusije:

Foto: A.K.

POLAGANJE VENACA

Po završetku prijema u svečanom salonu položeni su venci na spomenik Srpskom vojniku u Kosovskoj ulici u Požarevcu koji je obnovljen ovog leta.

Foto: A.K.

U 12 časova pokraj Spomen kosturnice na Čačalici polaganjem venaca i intoniranjem himne Srbije nastavljeno je obeležavanje Dana oslobođenja Požarevca.

Foto: A.K.

Trideset minuta kasnije svi prisutni su pošli ka dnu Spomen parka Čačalica gde je i zvanično završena ceremonija obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca polaganjem venaca, intoniranjem himne Srbije i minutom ćutanja kraj Spomenika streljanim rodoljubima.

Foto: A.K.
Foto: A.K.
Foto: A.K.
Foto: A.K.
Foto: A.K.
Foto: A.K.
Foto: A.K.

U 18 časova povodom Dana oslobođenja biće organizovana i Svečana akademija, dok u 21 čas u centru grada nastupa grupa Van Gogh.

 

KOMENTARIŠI