Svečano uručena pomoć roditeljima novorođenih beba

Svečano uručena pomoć roditeljima novorođenih beba

U opštini Veliko Gradište danas je, svečano uručena pomoć roditeljima najmlađih žitelja ove opštine, rođenih u prethodna dva meseca.

Pomoć prisutnim roditeljima koji su ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti uručio je predsednik opštine, Dragan Milić, sa svojim zamenikom i direktorkama Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i JKP “Dunav Veliko Gradište“.

“Prvo da se obratim najdražim gostima, draga dečice, poštovani roditelji, drago mi je da se na svaka dva, tri meseca ovako okupimo. Sada imamo nešto više dece nego prošli put, a ako i jedno dete bude više za nas je to uspeh. Želim vam svu sreću, da budete živi i zdravi, a mi ćemo i dalje da pomažemo sve što možemo. Javite se u svako doba mojim saradnicima.“, obratio se roditeljima predsednik opštine, podsetivši na izdvajanja opštine za pomoć porodici prilikom opremanja novorođenčeta.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu, u iznosu od 50.000 dinara.

Novčana pomoć majkama i očevima novorođenih beba i dečja sedišta za automobil koju je obezbedila opština uručuju se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, a karte za besplatan parking obezbedilo je JKP “Dunav Veliko Gradište“.

Pravo na naknadu za protekli period ostvarile su 22 porodice za isti broj novorođenčadi kao i 11 nezaposlenih majki. Ovog puta rođen je isti broj dečaka i devojčica, po 11, od čega je devetoro prvo dete, isto toliko drugo, dvoje je treće, jedno četvrto i jedno šesto dete.

Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište opština nastoji da kreira dobar socijalni program i obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

KOMENTARIŠI