Svečanom akademijom obeleženo 73 godine Tehničke škole u Kostolcu

Svečanom akademijom obeleženo 73 godine Tehničke škole u Kostolcu

Na Svečanoj akademiji dodeljene su zahvalnice za izuzetan doprinos u radu škole.

Foto: URBAN CITY

Direktor Tehničke škole Goran Nestorović ovu školsku godinu nazvao je veoma značajnom za rad škole, u kojoj su izvedene kapitalne investicije koje su obezbedile kvalitetniji obrazovni rad, a sve to uz pomoć lokalne samouprave i resornog ministarstva.

GORAN NESTOROVIĆ, Foto: URBAN CITY

“Dom učenika sagrađen je 2009. godine, a u smeštaju je bilo 48 učenika. Danas se u Dom učenika može smestiti 61 učenik u moderno opremljenom objektu”, dodao je Nestorović.

Potom se prisutnima obratio Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca koji je rekao da mladi umovi van okvira i granica sanjaju i razmišljaju, da je na nama da učinimo sve da ih u granicama naše države zadržimo.

BOJAN ILIĆ, Foto: URBAN CITY

“Na tom putu nam se kao bedem isprečio veliki novac koji nude druge države za našu, domaću pamet. Argumenti protiv odlaska iz godine u godinu sve su jači i sve više sijaju kao svetlo na kraju tunela. Svesni smo i da je mladost nestrpljiva i da ne može da miruje i zato smo krenuli silovito ka cilju sa početka preskačući stepenice. Najpre smo planski što iz našeg budžeta, što sredstvima, koja su stizala iz državne kase, stvarali bolje uslove za nastavu i boravak u školi“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca.

Foto: URBAN CITY

Zahvalnice za izuzetan doprinos u radu škole dobili su Grad Požarevac, GO Kostolac, crkva Sv. Maksima Ispovednika u Kostolcu, JP EPS – Ogranak TE-KO Kostolac, Policijska ispostava Kostolac, preduzeće “Kostolac usluge”, “Prim” doo Kostolac, privredna agencija “Pro termovar” Obrenovac, OŠ “Jovan Cvijić” Kostolac, OŠ „Sveti vladika Nikolaj“ Bradarac, kompanija “Dunav Osiguranje”, apoteka “Beladona” Kostolac, PR “Avala” Požarevac i fotografska radnja “Foto Laza” Požarevac.

Foto: URBAN CITY

Prisutni su takođe mogli da uživaju i u kulturno-umetničkom programu.

Foto: URBAN CITY

ISTORIJAT

Od skomnih početaka trogodišnje Stručne područne škole, nastale početkom 1946. godine, nastale zbog potrebe razvoja rudarstva i industrije na ovim prostorima, škola je evoulirala u savremenu i modernu školu. Odlukama Ministarstva prosvete, menjani su nazivi škole ali je cilj ostao isti. Paralelno sa napredovanjem industrije, napredovala je i škola. Od prvobitnih prostorija, škola je koristila prostorije Osnovne škole. Povećanjem broja učenika i potrebom privrede, škola se seli u nove prostorije 26.11.1968. godine. Nova radionica otvorena je 1975. godine.

Foto: tehnickakostolac.edu.rs

Ime škole je promenjeno 1979. godine u OC „13. oktobar“, a od 22.3.1990. godine, nosi ime velikog naučnika Nikole Tesle. Od 3.9.2009. godine, počinje sa radom Dom za učenike.

KOMENTARIŠI