Kiša, obilne padavine, grmljavina i vetar sa kojima ćemo morati da se izborimo tokom narednih dana biće vrlo brzo zamenjeni lepšim vremenom, te ćemo iz kišnih čizama moći da uskočimo u papuče i sandale. Već od vikenda nas očekuje sunčano vreme i gotovo letnje temperature, blizu 27 stepeni Celzijusa.

Sudeći prema prognozama, hladan talas koji donosi ciklon iz Hrvatske trajaće do vikenda od kada nas očekuje potpuni vremenski obrt.

– Subota donosi značajnu promenu u temperaturi, budući da očekujemo sunčano i znatno toplije vreme. Mogu da kažem da je prvi dan vikenda rezervisan za skoro letnje vreme, gde će temperatura ići i preko 25 stepeni Celzijusa – kaže za “Blic” Đorđe Đurić, meteorolog.

Sledi topliji i “letnji” deo maja

Nedelja će nakratko “pokvariti” idiličnu situaciju, jer se tokom dana očekuje povremeno naoblačenje, ali će vreme biti prijatno toplo, što je ujedno i uvod u topli i “letnji” deo maja.

– Nakon vikenda očekujemo temperature koje će se uglavnom kretati oko 25 stepeni Celzijusa, a potom će čitava nedelja biti topla i sunčana. Prognoziraju se temperature koje su primerene za ovo doba godine – ističe Đurić.

Dakle, pred nama je sunčan i izuzetno topao deo maja sa prilično visokim temperaturama, jer se očekuje da u pojedinim danima živa u teromometru dođe i do 27 podeoka.

– Ne može se reći da će do kraja maja svakog dana biti sunčano, očekujemo povremenu kratkorajnu kišu, ali će količina padavina biti znatno manja nego što je to slučaj ove nedelje, te već narednog dana biće sunčano i toplo – naveo je Đurić.

Hladna sedmica uvod u letnje vreme

Ciklon koji je doneo velike količine padavina u Hrvatskoj i BiH i gde se i dalje bore sa poplavama i bujičnjim vodama nama je u ponedelajk doneo puno kiše, a na Zlatiboru, Kopaoniku i Sjenici, pao je i sneg.

Ciklon je doveo do značajnog sniženja temperature, te je utorak bio najhladniji dan ove nedelje, dok se za sredu prognozira suvo i oblačno vreme, sa povremenom kišom na severu i zapadu zemlje.

U četvrtak i petak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa temperaturama od oko 21 stepen, a padavine će biti povremene i slabijeg inteziteta što ujedno i predstavlja uvod u stabilizaciju vremena i vikend koji do vodi po potpunog preokreta.

KOMENTARIŠI