PODELI

Najduža štafetna trka na svetu Peace Run – Trka mira 2018, na deonici kroz Srbiju koja vodi od granice sa BiH do rumunske granice, proći će 18. maja i kroz Veliko Gradište.

Trka kreće sa Srebrnog jezera, u 08,30 sati, stazom pored Dunava i kroz centar grada, do Trga Mladena Miloradovića gde je za učesnike i posetioce od 09,00 sati organizovan kulturni program i gde će ih dočekati predsednik opštine.

U trci mogu da učestvuju svi, bilo da učesnike pozdrave ili se i sami uključe. Poruka Trke mira je veoma jednostavna: ako možemo da trčimo zajedno u miru i u harmoniji, onda možemo i da živimo zajedno u miru i u prijateljstvu! Nakon Velikog Gradišta, učesnici će produžiti za Golubac.

Peace Run podržavaju Narodna skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici i ostali.

Tokom prolaska Trke kroz Veliko Gradište, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kneza Lazara i Trg Mladena Miloradovića, od 08,30 do 10,00 sati

KOMENTARIŠI