Telefon kome baterija traje nedelju dana – Oukitel K7

Telefon kome baterija traje nedelju dana – Oukitel K7

U pitanju je telefon srednje klase, koji po svojim osnovnim karakteristikama spada u grupu telefona koji su trenutno najtraženiji zbog odnosa kvalitet-cena. Glavna razlika je baterija velikog kapaciteta

NAJNOVIJI model Oukitel telefona, model sa oznakom K7 postao je poznat po to tome što ima bateriju izuzetno velikog kapaciteta, od čak 10.000 mAh, što konkretno znači da za neku prosečnu upotrebu telefona možete očekivati da će baterija trajati do nedelju dana.

Ovo je inače naslednik popularnog modela K10.000 koji je takođe imao bateriju istog kapaciteta, ali ovog puta u pitanju je telefon najnovije generacije, odnosno sa mnogo boljim tehničkim karakteristikama. U pitanju je telefon srednje klase, koji po svojim osnovnim karakteristikama spada u grupu telefona koji su trenutno najtraženiji zbog odnosa kvalitet-cena. A dodatni plus i glavna razlika od svih drugih telefona je naravno baterija velikog kapaciteta.

Prednju stranu telefona najvećim delom pokriva IPS displej dijagonale 6 inča, rezolucije 2160 x 1080 piksela. Telefon ima više nego dovoljnih 4 GB RAM memorije i 64 GB prostora za smeštanje podataka. Kao i svi Oukitel telefoni i ovaj model je hibridni dual SIM, što znači da ga je moguće koristiti sa dve nnano-SIM kartice, ili u kombinaciji nano-SIM i MicroSD kartice.

Zadnja kamera poseduje dvostruka sočiva (Dual Lens) i ima rezoluciju od 13 MP plus 2MP, sa sočivima potpisanim od strane koMPanije SONY, što je na neki način samo po sebi garancija kvaliteta, dok je prednja kamera hardverski definisana na 5 MP. Fotografije su očekivanog kvaliteta za ovu klasu telefona, a za zahtevnije korisnike ostavljena je mogućnost da u pomoć priskoči integrisan softver koji pomoću određenih filtera može da prilagodi prikaz željenim potrebama. Suštinski, po pitanju očekivanog prikaza fotografija Oukitel K7 ne odskače ni na jednu stranu od većine drugih telefona srednje klase.

Kada je zvuk u pitanju, iako poseduje mono zvučnik, Oukitel K7 nas je prijatno iznenadio njegovim kvalitetom. Zvuk je jasan i bogat srednjim tonovima, a čak daje i naznake dubokih tonova. Dovoljno je glasan, pa ćete retko biti u situaciji da morate da koristite eksterne zvučnike.

Moramo da priznamo da su se proizvodjači ovog puta dobro potrudili i oko dizajna samog telefona. Obod telefona napravljen je od legure aluminijuma i magnezijuma, a zadnja strana je izrađena od plastike presvučene pravom kožom, što telefonu daje posebnu dozu ekskluziviteta. Na centralnoj osi zadnje strane postavljena je dual kamera, a odmah ispod nje i senzor otiska prsta.

Kapacitet baterije od pomenutih 10.000 mAh obezbediće vam minimum tri dana autonomije ako ste veoma zahtevan korisnik, a za neku prosečnu upotrebu telefona možete da očekujete povećanje intervala između punjenja u opsegu od pet do sedam dana. Inače, da bi se tako velika baterija napunila relativno brzo, neophodan je jak ispravljač. U ovom slučaju on je deklarisan na 18W, a punjenje potpuno prazne baterije traje oko pet časova. Inače, primetili smo da se baterija ne zagreva čak ni pri najvećem opterećenju, što je svakako dodatni plus.

Generalno gledano, Oukitel K7 je odličan telefon u svojoj klasi, uzimajući u obzir šta sve nudi i po kojoj ceni. Sportskim rečnikom on nije pravljen da bude sprinter, već maratonac, koji će svoju snagu rasporediti na duži vremenski period. Zbog svoje velike baterije već je postao prilično popularan u Svetu, pa verujemo da će slično biti i u Srbiji.

Tehničke specifikacije:

* Displej

FHD+ 18:9 IPS 2.5D, 2160 x 1080 piksela, 403 ppi, 1778:1 kontrast

* Procesor

MT6750T ARM Cortedž-A53, Octa-core 1.5 Ghz,

* Grafika

Mali T860-MP2 520 Mhz

* Memorija

4 GB RAM, 64 GB (proširivo microSD karticama kapaciteta do 128 GB)

* Kamere

Zadnje: 13.0 Mpix + 2.0 Mpix SONY214; Prednja: 5.0 Mpix GC5025

* SIM

Hibridni Dual SIM (Nano-SIM + Nano-SIM / microSD

* Baterija

Ugrađena, Li-Polymer, 10.000 mAh

* Ostalo

Fingerprint, HotKnot, Super screenshot, Smart Gesture (unlock, motion, float), OTA, OTG

* Dimenzije

168 x 78 x 14.5 mm

* Masa

302 g

KOMENTARIŠI