Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Telenor mreža je po četvrti put zaredom dobila prestižno priznanje BEST IN TEST na nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT.

Telenor je imao 921 bod od maksimalnih 1000. Testirane kategorije u kojima su dobili najviše zasluge, jesu najšira pokrivenost mobilnim internetom i minimalno kašnjenje u prenosu podataka.

Testiranje je sprovedeno tokom perioda od šest meseci, na nešto više od 50.000 korisnika i 53 miliona uzoraka.

“Samo u 2020. godini uloženo je više 30 miliona evra u mrežnu infrastrukturu, nadogrđeno je 800 sajtova i uspostavljeno ukupno 150 4G + lokacija. To je ponovo dalo rezultate na UMLAUT-ovom upoređivanju mobilinih mreža na kome smo unapredili vrednosti u odnosu na prošlu godinu”, kaže Saša Leković, izvršni direktor tehnike Telenora Srbije.

UMLAUT, kompanija koja dodeljuje prestižno priznanje BEST IN TEST je tehnološka, globalna, međuindustrijska, ‘end-to-end’ kompanija koja nudi savete i usluge klijentima širom sveta.

Ona meri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu ‘crowdsourcing’ metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

KOMENTARIŠI