Temperatura će do Nove godine opadati, a onda sledi LEDENI DAN

Temperatura će do Nove godine opadati, a onda sledi LEDENI DAN

Do Nove godine temperatura će u Srbiji biti u opadanju, a za sam doček očekuje nas leden dan, kada će skala na termometru 24 sata biti ispod nule.

Prema poslednjoj mesečnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, blag sneg možemo da očekujemo već od sutra, sve do 29. decembra, i to u južnim krajevima u Nišu i Kragujevcu, dok bi na planinama snežni pokrivač mogao da naraste i za pola metra. Prosečna temperatura u tom periodu biće između -3 do 3 stepeni Celzijusovih.

Dan pre dočeka, 30. decembra, temperatura će nastaviti da pada, ali neće biti ni snega ni kiše, osim na planinama. Naredne padavine prognoziraju se za najluđu noć, a temperatura će tog 31. decembra tokom celog dana biti ispod nule, sa jutarnjim vrednostima i do -5 stepeni.

Međutim, već prvog dana 2017. godine, prosečna dnevna temperatu će početi da raste sve do polovine januara, uz blaga zahlađenja oko Božića.

Snega neće biti sve do 3. januara, kada se može očekivati da pada u celoj zemlji. U zavisnosti od doba dana, zavisiće i da li će padati kiša ili će se formirati pahulje, pa se može očekivati i da umesto snega padne kiša, ako se nebo otvori tokom dana, kada će temperature biti u plusu.

 

KOMENTARIŠI