Manifestacija “Sa izvora bistre vode” održana na izletištu “Točak”

Manifestacija “Sa izvora bistre vode” održana na izletištu “Točak”

U utorak, 30. jula, u organizaciji Udruženja građana “Točak” iz Kule, održana je još jedna manifestacija pod nazivom “Sa izvora bistre vode”, koja se sada već tradicionalno održava u izletištu Točak, na tromeđi između Kule, Kobilja i Aljudova.

Foto: Urban City

Program je počeo u 17h, izborom jela u više kategorija, a pohvalno je to što se veliki broj udruženja žena odazvao ovoj manifestaciji, i predstavio svoja kulinarska znanja.

Foto: Urban City

Oko 20h počeo je kulturno-umetnički program, na kome su učestvovali ansambli iz Starčeva, Melnice, Ranovca, i folklorni ansambl opštine Malo Crniće. 

Foto: Urban City

Programu je prethodilo obraćanje predsednika opštine Malo Crniće, Mališe Antonijevića, koji je naglasio da su ovakva dešavanja izuzetno bitna za seoska naselja. Opština Malo Crniće je i jedan od pokrovitelja ove manifestacije, a organizator je Centar za kulturu Malo Crniće i Udruženje građana “Točak”.

Foto: Urban City

Ana Strahinović iz Velikog Crnića proglašena je za najlepšu vodonošu, prva pratilja je Jovana Veličković, druga pratilja Tamara Paunović.

Foto: Centar za kulturu Malo Crniće

Ono po čemu se ova manifestacija razlikuje od drugih je, što se biraju i naj baba,miss baba i super baba, a stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak kojoj će pripasti lenta.

Foto: Centar za kulturu Malo Crniće

Prisutne je svojim pevačkim umećem počastio i estradni umetnik Ljuba Lukić, u pratnji orkestra “Panteri”.

KOMENTARIŠI